Nyheter

Biblioteket i Vaggeryd kan bli årets bibliotek

Nyheter Vaggeryds bibliotek är ett av fem bibliotek som går vidare i nomineringsprocessen till "Årets Bibliotek 2022" där temat i år är inkludering.

Arkivbild Martina Ojala. Vaggerydssurret var vid biblioteket i Vaggeryd

Priset ”Årets bibliotek” har delats ut av DIK (reds anm; DIK är en facklig organisation för kultur, kommunikation och kreativ sektor) sedan 1986, för att lyfta fram välfungerande bibliotek där både personal och besökare har det bra – och för att uppmärksamma bibliotekens viktiga roll i ett demokratiskt samhälle.

Nu är Vaggeryds bibliotek ett av fem bibliotek som har chansen att bli Årets bibliotek 2022. Vinnaren kommer att presenteras på bokmässan i Göteborg 22-25 september. Vem det blir avgörs av juryn och alla som vill vara med och rösta.

– Det är stort att vara med bland de fem bibliotek i som går vidare i processen. Vår styrka är nog allt vi förmår med de små medel vi har, vårt arbetssätt och mångsidighet, säger bibliotekschef Åsa Storck, som är stolt och glad över nomineringen.

Fakta Årets bibliotek
En jury bestående av representanter från DIK och framstående profiler inom biblioteksvärlden utser slutkandidaterna, sedan får allmänheten vara med och rösta fram vinnaren.
Juryn tittar särskilt på kriterier som användarvänlighet, organisation, stabilitet, kreativitet, utveckling, bestånd och förankring bland användare i samhället. Sedan några år tillbaka har utmärkelsen också ett särskilt tema, som synliggör en aktuell utmaning eller frågeställning inom biblioteksvärlden. Årets tema är Inkludering.

Källa Vaggeryds kommun

Pressbild

Taggar

Dela


1 reaktion på Biblioteket i Vaggeryd kan bli årets bibliotek

Vad roligt att biblioteket har blivit så bra.
Det vore trevligt med en så tydlig biblioteksskylt på biblioteket i Skillingaryd också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *