Nyheter

Biblioteksplan fastslogs

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott senaste sammanträde godkändes biblioteksplanen fram till år 2022. Men vad den blir beror på resurstilldelningen till kommunens folkbibliotek.

Att det har hänt mycket i bibliotekens värld de senaste åren känner många till och nu har biblioteksplanen, de närmaste fyra åren, kommit till våra politiker för beslut. I kommunen bedrivs biblioteksverksamhet vid Fenix och vid Skillingehus. Biblioteksplanen bygger på tre nivåer och vilken nivå verksamheten kommer att ligga på är beroende av de resurser som tilldelas. De nivåer som ligger just nu, och som kommer att jobbas efter när resurserna är tilldelade fram till 2022 är att antingen utökade resurser med ökning av en tjänst, eller om man får samma resurser som förra året eller möjligen resurser efter årets besparingskrav. Resurserna kommer också att påverka öppettiderna, teknisk utbyggnad, inventarier, möbler och inköp av barnböcker, sagostunder, bokcirklar och övrig anpassning av litteraturen.

För fem år sedan gjordes den första e-strategin för Vaggeryds bibliotek och därefter har det hänt mycket i den digitala världen.

– Vi godkände biblioteksplanen och vi föreslår kommunfullmäktige att anta förslaget till nya planen som gäller från i år till 2022, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Kultur- och fritidsnämndens har även sänt över förslag till planen för godkännande av fullmäktige.

Alla kommuner och landsting ska ha en plan för sin biblioteksverksamhet. Vilken nivå planen kommer att ligga på återstår att se när resurserna är tilldelade.

Fotnot; Skolbiblioteken lyder under skollagen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *