Nyheter

Bidrags-JA till Internationella vänner

Nyheter Internationella vänner har ansökt om bidrag för sin verksamhet och kommunstyrelsens arbetsutskott har nu sagt ja till 120 000 kronor till föreningen.

Skillingaryds- och Vaggeryds Internationella Vänner startade för åtta år sedan som ett intregationsprojekt med stöd av Leader Västra Småland och föreningen har fått kommunalt stöd sedan 2015. Föreningen jobbar främst med integration på individnivå och se till att alla får plats i kommunens föreningar. Under förra året intensifierades arbetet ute på Yxenhaga med stöd från Länsstyrelsen.

För det extra kommunala stödet kan föreningen fortsätta med sin ordinarie verksamhet de åtagit sig för målgruppen. Föreningen jobbar även med prova-på-aktiviteter tillsammans med idrottslivet riktat till barn och unga. I och med samarbetet med asylsökande ensamkommande som fyllt 18 år blir samröret med kommunen än större och föreningen ansöker därmed för nytt bidrag till året.

– Ja vi ger dem bidrag och det är på 120 000 kronor, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det här gäller den traditionella verksamheten, kan handla om bland annat idrottsaktiviteter eller hjälp med läxläsning, menar Kenth Williamsson (S).

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *