Nyheter

Bildextra: Bra första dag för traktens ryttare

Nyheter Under tisdagen drog Jönköping Horse Show igång. Från kommunerna Vaggeryd och Värnamo deltar en rad ryttare och hästar. – Jönköping är som hemmaplan och det är en fantastisk tävling, säger Victoria Almgren från Värnamobygdens Ryttarförening.

Foto: Henrik Skoglund

Isabella Fransson och Victoria Almgren.  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Ljudet av gnäggande och duns av hovar mot sand letar sig till våra öron när vi kliver in i mässhallen på Elmia i Jönköping. Isabella Fransson och Victoria Almgren tävlar med två hästar vardera i klassen för 5-åringar.
– Jag har med mig en häst till. Men målet med femåringarna är att gå till final, säger Victoria Almgren när vi träffar henne mellan hoppningarna.

Almgren och båda hennes hästar, Nicke och Christallino, red felfritt och tog sig vidare från kvalet. Isabella Fransson red felfritt med en av sina hästar, Lycka F, men tog sig även vidare med Ace of Spades till den andra omgången.
– Det är jättekul att vara här i och med att jag bor här i Jönköping. Så det är hemmaplan. Målet är att komma till final. Sedan får man se, säger Isabella Fransson.

Både Almgren och Fransson ska tävla mer under veckan i Jönköping. Utöver dessa två så finns även följande ryttare med i tävlingen:

Tuva Petersson, Vaggeryd-Skillingaryd RK
Josefine Wahlström, Värnamobygdens Ryttarförening
Alma Blommesköld, Värnamobygdens Ryttarförening
Fanny Kullmyr, Värnamobygdens Ryttarförening
Sandra Skytt, Värnamobygdens Ryttarförening
Sandra Eskilheed, Värnamobygdens Ryttarförening

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *