Nyheter

Bildextra: Hembygdsrådet utökades igen

Nyheter Fler och fler föreningar ansluter sig till Hembygdsrådet i Vaggeryds kommun.

Guidning  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

I idrottsmuseet finns exempelvis ett minst sagt stort minne med Eva Eliasson som Vasaloppsåkare  [8/16]

Dags för fika  [9/16]

Presidiet med Lars Erik Joakimson, Torild Bornetun och Uno Jonsson  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

Från Skivaryd deltog Lena Rylander, Vivi Johansson och Tomas Johansson.  [16/16]

Vid årsmötet med Östbo Historiska Sällskap som värd invaldes Skivaryds Samlarklubb i detta råd. Föreningen har nyligen också gått in i hembygdsförbundet. Noteras kan att förra året blev Hagafors Svenarums Samhällsförening med i kommunens hembygdsråd.

Årsmötet hölls för övrigt i Skivaryds lokaler med totalt 27 närvarande från föreningarna Bondstorp, Byarum, Hagafors Svenarums Samhällsförening, Skivaryd, Svenarum, Tofteryd-Hagshult, Waggeryds Museiförening, Åker och Östbo Historiska Sällskap. Miliseum ingår också i hembygdsrådet. Därmed består hembygdsrådet nu av tio medlemmar.

Mötet inleddes med en rundvandring i Skivaryds lokaler där alla fick en bakgrund till satsningen med hjälp av Leader och om allt arbete fram tills invigningen i januari i år.

Själva samlingen välkomnades av Jenny Larsen som är ordförande Östbo Historiska Sällskap. Årsmötet tog vid och ordförande Lars Erik Joakimson inledde. Till mötesordförande valdes Torild Bornetun och till mötessekreterare Uno Jonsson.

Styrelsen blir oförändrad med Lars Erik Joakimson som ordförande, Uno Jonsson som sekreterare och Gunilla Johansson som kassör. Dessutom ingår en representant för varje förening.

Torild Bornetun berättade om sin bok De hade ingenting att förlora –  torp och backstugor i Bondstorps socken. Det blir boksläpp den 14 maj.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *