Nyheter

Bildextra: Sällsynta bilar på Tallnäs

Nyheter På Tallnäs samlades i helgen omkring 40 personer med exakt samma bilar för att umgås, diskutera bromsar och allt annat som ingår när man är medlem i en bilklubb. Totalt på plats var det 130 bilintresserade människor som fyllde Tallnäs lokaler.

Här på tallnäs hölls tävlingar och andra aktiviteter  [1/18]

Det speciella med Audi Coupé S är dess lutande bakdel, så kallad fastback  [2/18]

  [3/18]

Det fanns även andra modeller av Audi 100  [4/18]

  [5/18]

  [6/18]

  [7/18]

  [8/18]

  [9/18]

  [10/18]

  [11/18]

  [12/18]

  [13/18]

  [14/18]

  [15/18]

  [16/18]

  [17/18]

  [18/18]

Även om klubben Audi Coupé Club Sweden riktar sig till ett speciell bil så märker jag att det står många andra modeller uppställda på gräsmattan när jag kliver ur min egen bil på Tallnäs.
– Eftersom det inte finns så många kvar av modellen Audi 100 Coupé S så vill vi inte begränsa oss för mycket utan öppnar upp för fler modeller, säger ordförande Ingvar Eriksson.

Under tre dagar i helgen har klubben tillsammans med liknande klubbar från Tyskland, England, Holland, Frankrike och Schweiz haft sin återkommande träff och just detta året var det i Sverige.

Audi Coupé Club Sweden bildades 1983 och Ingvar har länge varit aktiv inom klubben som nu har runt 40 medlemmar. På senare tid har han fått ta över rollen som ordförande och inser också att även allt gott har sitt slut.
– Man kan väl säga att det är lite av en döende trend. För det första så görs ju inga sådana här bilar mer och för det andra så kostar bilarna lite mer nu än vad de gjorde när jag köpte min första. Det är en dyr hobby att hålla på med och det är inte samma tillgänglighet för dagens ungdomar som att spela fotboll.

Det är dock flera av medlemmarna som inte har en rullande Audi Coupé S, utan endast ett intresse och det räcker gott och väl.
– Det är därför det är så bra med våra träffar. Det finns så många olika personer som är experter på just ett enskilt område. Exempelvis om man har problem med bromsarna så vet man exakt vilken person man ska gå till för att få hjälp eller om man letar reservdelar som inte tillverkas längre.

Jag ser mig omkring och hör minst tre olika språk pratas samtidigt. Några står vid bilarna, andra käkar korv och vissa håller på att ställa upp bord för de kommande tävlingarna. Trots att de kommer från olika länder så verkar alla röra sig i samma rytm och det spelar ingen roll om bilarna inte längre tillverkas eller om klubben blir mindre och mindre, för det kanske är det fina i allting. Det ligger något speciellt att äga en bil som numera klassas som sällsynt och man skapar speciella band till andra som har gjort likadant.

– Det blir som en familj, avslutar Ingvar innan han springer i väg och hjälper till med borden.

Nästa träff kommer att hållas i England och om sju år så kommer de återigen vara tillbaka här i Sverige.

Text och bild: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *