Nyheter

Bildextra: Skolbarnen träffade amerikanska soldater

Nyheter En skolklass från Fågelforsskolan träffade amerikanska soldater tidigare i veckan. Några av dem skrev ihop ett reportage om mötet. Vi publicerar det här nedan i sin helhet.

Tisdagen den 14/5 träffade vi några amerikanska NATO-soldater. Det var väldigt roligt och soldaterna var jättesnälla och generösa eftersom vi fick massor av amerikanska saker, inkluderande en mugg med tryck från Försvarsmakten. De sa sina namn och de berättade vart de kom ifrån.

Vi fick ställa en massa frågor till dem. Vi frågade vad det bästa och det sämsta är med att vara soldat. De sa att det bästa med att vara soldat är att det kommer nya saker varje dag, det blir aldrig tråkigt. Man får många kompisar och träffar nya människor hela tiden. Det sämsta var att man måste åka bort från familj, vänner och släkt och till exempel missar högtider och födelsedagar. De längtar mycket efter sina familjer.

Alla tyckte om sport, det var lite olika men hockey, bergsklättring, skateboard, tennis, NFL var några av det som de sa. De jobbar ungefär 16 tuffa timmar per dygn, från 05.30-22.00. De arbetar med vanliga jobb när de inte är på ett uppdrag, en var till exempel engelskalärare i Tjeckien. Deras favoritgodis var Marabou-choklad, det var tydligen godare än amerikanskt godis tyckte de. De älskar lingondrickan som finns här och den har tyvärr tagit slut i lägret. De hade med sig en speciell militärbil och mat som man bara behövde hälla lite vatten i, sedan var det klart.

Vi frågade vad de tyckte om Skillingaryd, de berättade att det är trevligt här och att alla är så snälla.

De har uniformer för olika väder. Deras favoritmat är mexikansk mat, falafel, pasta, spagetti och fisk. På fritiden brukar de gå ut med sina hundar, spela TV-spel, träna, resa, spela biljard och vara med sina barn. Det de tycker om att spela på Tv:n är Mario cart och Fortnite och favoritfilmer var bland annat Fast and furious, Terminator och krigsfilmer. De svenska ord de har lärt sig är tack, snälla och Skillingaryd.

De tyckte att det är kul att vara militär och de valde att bli det för att andra familjemedlemmar också var det men att vara soldat kan vara utmanande både fysiskt och psykiskt. Soldater är viktiga för att förena världen och göra den säkrare. Vi fick provsitta deras bil och se en del av deras utrustning.

Flera av oss utmanade dem på armbrytning, armhävningar och löpning. Vi pratade, umgicks och hade trevligt i en och en halv timme. De tyckte det var roligt och trevligt att vi kom och hälsade på dem och de tyckte det var kul att svara på våra frågor. Som tack för att vi fick komma och träffa dem, ville vi ge dem ett litet minne från oss och från Skillingaryd. Två dagar senare gick några tillbaka för att träffa dem och överlämna några presenter; lingondricka, Marabou-choklad och en bild från dagen.

Soldaternas namn var:
Jennifer Diaz, bor i Italien
Jason Palos, bor i Tyskland
James Willis, bor i Tyskland
Jesse Paquin, bor i Israel
Marianna Salgado, bor i Tjeckien
Jonathan Desormot, bor i Grekland

Skrivet av Lukas Andersen Leo, Joel Eriksson, Valentina Glavas, Izabell Holmgren och Lucaz Lindell, klass 5 på Fågelforsskolan, Skillingaryd.

Fotnot: Skolklassen har godkännande om att bilder och text får publiceras från de amerikanska soldaterna samt ansvariga från svenska regementet Ing 2; major Jonas Frohlund och kommunikationschef Maddelena Lago.

  [1/12]

Från vänster: Jennifer Diaz, Jason Palos, Jesse Paquin, Jonathan Desormot, James Willis och Marianna Salgado.  [2/12]

  [3/12]

På bilden Gabriel Eriksson och Lukas Andersen Leo.  [4/12]

Från vänster Sigge Rapp, Muntazir Sharifi och Gustav Stacke.  [5/12]

  [6/12]

Från vänster Hardy Karlsson och Jesse Paquin.  [7/12]

  [8/12]

  [9/12]

  [10/12]

Från vänster Jesse Paquin, Jason Palos, Charlie Seidemar, Jonathan Desormot, Gustav Stacke, Jennifer Diaz, Lara Nikolas, Theodor Christensen, James Willis och Frank Jalonen.  [11/12]

På bilden från vänster Emir Fekovic, Charlie Seidemar, Jesse Paquin, Gustav Stacke, Jonathan Desormot och Lucaz Lindell.  [12/12]

Taggar

Dela


3 reaktioner på Bildextra: Skolbarnen träffade amerikanska soldater

Härligt att se. Njuter av att de är här och att barnen får en inblick i deras liv 🫠 Vår värld är helt upp och ner så njut så länge vi kan❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *