Nyheter

Bildextra: Varde ljus!

Nyheter Varde ljus – och när Sverker Bernhardsson tryckte på knappen så lyste det upp på Grönelund – ny belysning för under en miljon kronor.

Många på plats  [1/7]

Sverker Berhardssson redo  [2/7]

Han visste var knappen fanns  [3/7]

Göran Svensson, Sverker Bernhardsson, David Norrfjärd och Tommy Ottosson var huvudmedverkande  [4/7]

Varde ljus!  [5/7]

Så lyste det upp på motionsslingan  [6/7]

Ljus långa fram på kvällen  [7/7]

Ett 50-tal personer hade samlats till kvällens invigning av den nya elbelysningen i Skillingaryd, som är den fjärde i ordningen på 55 år.

Vid invigningen berättade Göran Svensson från Skillingaryds FK om de tidigare belysningarna:
– 1965 då kablar med lampor hängde i träden.
– 1980 med stolpar och kvicksilverlampor
– 2005 efter stormen Gudrun med ny belysning igen och lite modernare
– 2020 med ledbelysning och nya stolpar.

• Under  budgeten
Kommunen har anslagit 900 000 kronor till satsningen för 2020:
– Det kommer inte att kosta så mycket utan bara drygt 800 000 kronor förklarade Göran Svensson med en passning till kommunen om de senaste kommunala felkalkyleringarna.

Från Skillingaryds FK tackade man kommunen på det hjärtligaste och kultur- och fritidsnämnden hade representanter på plats: Ordförande Sverker Bernhardsson (C) som tryckte på knappen så att det varde ljus, vice ordförande Tommy Ottosson som överlämnade blommor och nye förvaltningschefen David Norrfjärd som talade.

Sedan bjöd klubben på korv med bröd och en tipsrunda modell kortare på en del av den nu extra fint belysta motionsslingan.

Samtidigt kan noteras att om man kommer till motionsspåret när det börjar mörkna så får man trycka på en knapp så att ljuset tänds och sedan slocknar det inte förrän vid 22-tiden. Är det tillräckligt ljust eller ingen som motionerar på kvällen så sparar man energi genom finessen med knappen.

• Tipsresultatet

Rätt rad: 212 22X X1
Rätt svar: Uppsala, 1937, Göran Svensson, 47 %, 3000 m inomhus, Mindre stress, La Vuelta Ciclista a Espania, 400 kr.
Rätt svar skiljefrågan: 166 cm
Vinnare: Monica Gabrielsson
Lottade priser: Solveig Stebrant, Per-Arne Carlsson, Caroline Oscarsson
Antal deltagare: 53

Taggar

3 reaktioner på Bildextra: Varde ljus!

Grattar till den nya belysningen SFK.
Har mänga minnen kring banan. Turer på alla runderna, både under elbelysning och den naturliga belysningen – mångubben- kalla vinterkvällar. Det hände ibland att man blev varvad av en och annan ”elitåkare”. Min dröm var faktiskt att en gång åkt vasaloppet, men den gick upp i rök i dec. 75. En bilolycka satte en käpp i ”skidan” för gott. Men det hindrade inte mig att utnyttja förmånen att få ta en härlig tur då och då. Det blev kanske en och annan ”rova” i slätthultsbackarna, men det har jag”fått leva med.” Nu får man bara hoppas att det blir rejäla vintrar så den kan utnyttjas till fullo,
Hälsningar:
”pinebo!

Grattis SFK och kommuninnevånarna. Kultur- och fritidsnämnden ska ha en eloge som gjort detta möjligt i Skillingaryd och även Vaggeryd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *