Nyheter

Bildextra: WOG i Elghammar storsatsar

Nyheter Under onsdagen var det öppet hus i Elghammar och hos WOG där den nya lackeringen skulle visas. – Största satsningen vi gjort, säger marknadsansvarig Daniel Wolbe till Skillingaryd.nu

  [1/20]

  [2/20]

Marcus Henriksson visar hur den nya anläggningen fungerar  [3/20]

  [4/20]

  [5/20]

  [6/20]

  [7/20]

  [8/20]

  [9/20]

  [10/20]

  [11/20]

  [12/20]

  [13/20]

  [14/20]

  [15/20]

  [16/20]

  [17/20]

  [18/20]

  [19/20]

Daniel Wolbe är marknadsansvarig  [20/20]

Kunder, leverantörer, övriga samarbetspartner och närboende välkomnades i dag till Elghammar där nya pulverlackeringen, som är WOG Metalls största satsning, visades upp. När vi anländer till företaget var Proton de första gästerna och vi tog följe till övervåningen där marknadschef Wolbe presenterade kort vad WOG är; 

– Vi är en metallindustri med tiden. Vi var en stor exportör av tv-bänkar förr. Här i Elghammar blev det legotillverkning när ”platt-tv:n” kom. I Götaströmsgruppen ingår, förutom Wog trä och metall, även varumärket Swoon som är badrumsinredning och Starrike där vi siktar in oss på privatsidan och är två ben som inte krockar med något av de vi redan har, berättar Daniel. 

– Det mesta här i Elghammar passerar lacken och den är oerhört viktig för oss. Vi utgår från kundens ritning och idé. Designprodukter kommer mer och mer på metallsidan. I dag har vi hundra aktiva kunder. Här i Elghammar är vi duktiga på laser, kantpresser, lackering bland annat. Från råmaterial blir det färdigmonterat ut till kund. Vi jobbar varje dag med att man tar ansvar för det som man gör själv innan man lämnar över till nästa här på WOG. Lackeringen som är vår största satsning stod färdig i augusti och det är ett fint tillskott här i Elghammar. Det har blivit ett rejält lyft. Den gamla anläggningen vi hade var 28 år gammal så den hade gjort sitt, berättar Wolbe och välkomnar oss ner för visning av nya anläggningen. 

Marcus Henriksson från Vaggeryd står på linen och berättar om nya pulverlackeringsanläggningen: 

– Fantastisk anläggning. Nu är vi inne i det här och det rullar på för fullt. Anläggningen är automatisk och jag styr tvättar, hur jag vill torken, fläktarna, jag ser hur filtren ser ut. Tvätten ställer jag in så den startar 40 minuter innan vi drar igång arbetspasset här på morgonen, så ingen väntetid på att anläggningen ska bli varm som förr. Jag utgår från all information jag får i panelen här. Ser också alla värden i tvättar, oljeavskiljare så att värden är bra så det blir rent innan lack. Tidigare fick jag kolla på plats vid tvätten, nu ser jag allt jag behöver här på panelen. Det är som dag och natt om jag ska jämföra gamla och nya anläggningen. Jag ser att ugnarna håller värmen och vi har en fantastisk ventilation här. Tidigare gick värmen rakt ut när vi stängde av. Nu används det på ett annat sätt. Conveyorn (transportbandet) smörjer sig själv och byggd så att inget spill blir på golvet. Tycker det är kul för ledningen bollar mycket med mig och jag känner mig delaktig och får utvecklas. Arbetsplatsen är fantastiskt bra. Det som jag fortfarande är förundrad över är att det tog bara en vecka att riva gamla anläggningen och nio veckor att bygga upp den nya. Det är inte dåligt, berättar den tidigare hockeyspelaren från Skillingaryd Marcus Henriksson som numera bor i Vaggeryd. 

Den nya pulverlackeringen är helautomatiskt och conveyorn har 330 brickor att hänga material i, lackeringslinan är 180 meter. Längsta materialet som kan hängas är 3 meter, höjden 1,80 meter och maxbredd är en meter. Fyra personer jobbar på linen och det tar två timmar från det att Marcus och hans kollegor har hängt upp det som ska lackas tills det kommer ut, tvättat, målat, torkat och härdat. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *