Nyheter

Bildspel: Uppskattad julfest

Nyheter I lördags eftermiddag gick FUB:s årliga julfest av stapeln i Equmeniakyrkan i Vaggeryd.

  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

  [9/16]

  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

60 talet medlemmar inklusive personal var anmälda till festen som började med Läns FUB:s tipspromenad, och det blev många tyckanden och tänkanden vid frågorna. Skiljefrågan var nog svårast, den löd: ”Hur många FUB-medlemmar finns det i Sverige”? Svaret är cirka 25 000 medlemmar varav många är familjemedlemmar. FUB står för ”För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning”.

Under tiden som tipspromenaden pågick och man placerade sig vid de fint juldekorerade borden underhöll Ulla Andersson med julsånger till eget gitarrackompanjemang. Alla var välkomna att sjunga med, extra kul var det när ”tomtegubbarna slog i glasen”, då blev det mycket klirr, dock var det ingen som ville hålla tal!

Sedan var det dags att inta julbordet med en massa god mat och alla verkade ta för sig av det goda och åt med god aptit, både en, två och tre gånger. När alla var mätta var det dags för underhållning med Ulla som sjöng ett antal julsånger tillsammans med publiken tills tomten kom smygande och överraskade både Ulla och de övriga. Tomten hade massor med julklappar att dela ut och av minerna att döma verkade alla glada när paketen öppnades.

Sist blev det kaffe och pepparkakor och Ulla underhöll men flera julsånger.

Ett stort tack till Ulla och alla i styrelsen som anordnat det goda julbordet och övriga som hjälpt till så att allt funkade. Ordförande Lena Haraldsson framförde ett tack till alla som kommit och berättade att föreningen fått bidrag av Ulla von Seths stiftelse. Föreningen har även fått ytterligare bidrag som mottagits med tacksamhet. Detta gör att föreningen kan bjuda medlemmarna på ett antal aktiviteter per år.

Text och bilder: FUB Vaggeryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *