Nyheter

Bildsvit från PRO-resa till Bingolotto

Bildsvit från PRO-resa till Bingolotto

Nyheter Söndagen den 17 januari var det dags för årets första resa för PRO Vaggeryd.

Denna kalla eftermiddag samlades 35 förväntansfulla PRO:are för att stiga på bussen, åka till Göteborg och besöka Bingolottostudion. Alla var mycket nyfikna på hur en TV inspelning går till.

När vi efter två timmars färd och en liten extra åktur i Göteborg – det var lite dåligt skyltat till studion – kom vi fram till studion. Vi började med go fika: kaffe, räkmacka och kaka.

Efter en god stunds väntan visades vi in till våra sittplatser i studion.

I studion pågick förberedelserna inför sändningen för fullt.

Ingvar Oldsberg, orkestern och Finalspelare Ulla från Rättvik satt lugnt och inväntade programstarten medan Erik värmde upp oss i publiken med allsång och roliga historier, som denna exempelvis om flickan som började skolan: Träbänkar! skulle det inte vara första klass”

17:59 utropades det 1 minut kvar till sändning, då blev det stilla i studion. På given signal brakade applåder, visslingar och rop loss, när Ingvar Oldsberg kom in igen efter att bara ha gått ut och gömt sig bakom en skärm.

René Nyberg var kvällens gäst. Hon berättade om sin bakgrund och om kommande program som hon ska medverka i.

Kvällens gästartister var Triple & Touch tillsammans med en grupp ungdomar från Sydafrika och olika delar av Sverige.

René och Ingvar har båda varit korvförsäljare någon gång på stenåldern – alltså för många år sedan – vilket fick Triple & Touch att anordna en korvkamp med samma regler som i Renés populära tv program ”Bytt är Bytt”.

När programmet var slut blev det gruppfotografering , nättidningen Skillingaryd.Nu hade beställt ett foto.

Efter en kylig promenad till bussen, påbörjade vi hemresan, nöjda, glada och alla hade fått svar på frågan: hur går en direktsändning till på TV.

Margaretha Sjöman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *