Nyheter

Bilentusiaster invaderade Svenarum

Nyheter När Nians Bensin hade öppet hus i Svenarum fylldes byn med motorentusiaster och amerikanare

Mikael Crafoord var nöjd  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

  [9/16]

  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

För några veckor sedan bestämde Anders Andersson och Mikael Crafoord att ha öppet hus och visa upp sina bilar för andra bilintresserade. De marknadsförde inte träffen särskilt utan använde sig av sociala medier och tänkte att asfaltsplanen skulle fyllas av bilar.

– Nog fylldes den säger Mikael och pekar ut mot kohagen, där ytterligare ett antal ”dollargrin” lyste ikapp med solen. Det var nog drygt 150 amerikanare som passerade genom Svenarum på lördagsförmiddagen.

Under några timmar besöktes deras bilhall av omkring tusen personer som tittade, pratade, skattade och skröt. Dessutom genomfördes säkert någon affär när folk ändå var där.

– Det var inte för att göra affärer som vi öppnade våra lokaler, säger Mikael utan vi tyckte att det kunde vara en kul grej innan folk ställer in sina bilar för vintern. Att vädret skulle vara med dom var en ren bonus.

När jag vandrade runt i folkvimlet hördes skånska, småländska, västgötska och östgötska tungomål när bilar, hästkrafter, lacker och motorer diskuterades. Jag mötte en familj som sa att det var vädret som gjorde att de åkte spontant till Svenarum. Vid halvniotiden på morgonen bestämde de sig att åka från Borås för att kolla bilar och träffa andra med intresse för amerikanska bilar.

Anders Andersson och Mikael Crafoord reser med jämna mellanrum till USA för att köpa in nya objekt och det blir omkring ett fyrtiotal bilar som omsätts på ett år.

Intresset för amerikanska bilar är stort, det visade inte minst dagens evenemang. Ett evenemang som stärkte Svenarums position för all med hjärta för en V8.

Taggar

Dela


1 reaktion på Bilentusiaster invaderade Svenarum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *