Nyheter

Biskop emeritus besöker Skillingaryd

Nyheter Jan-Olof Johansson, biskop emeritus, är uppvuxen i Skillingaryd. På söndag återvänder han till orten för högmässa i kyrkan och samkväm i församlingshemmet.

Pressbild. Jan-Olof Johansson besöker Skillingaryd på söndag

Jan-Olof Johansson är delvis uppvuxen i Skillingaryd då hans far var pastor i Missionskyrkan. Numera bor han i Växjö och har ett gediget förflutet som biskop, domprost och hovpredikant. Kenneth Åberg, Vaggeryd, berättar mer: 

– Jan-Olof är en kännare av situationen som råder i Israel och Palestina och den ständiga kampen för fred för att kunna leva sida vid sida. Jan-Olof är ordförande i Svenska Jerusalemsföreningen, som är en 100-årig verksamhet som bedrivs av Svenska kyrkan. Det är ett frivilligt organ för att dels hålla ”Den gode herdens skola” i Betlehem samt ett sjukhus. I första hand erbjuds palestinska flickor skolundervisning upp till gymnasienivå. Betlehem är en sargad plats och Jan-Olof Johansson är ordförande för ”Den gode herdens skola” och förutom det, en väldigt god kännare av Israel. 

På söndag återvänder Jan-Olof till Skillingaryd för högmässa och samkväm i församlingshemmet. Kenneth Åberg, som är engagerad i Tro och solidaritet, kyrkan och stiftet, känner Jan-Olof Johansson väl och vid frågan tackade biskop emeritus ja till besöket i Skillingaryds kyrka. 

– Vi har under en lång tid varit engagerad i den här frågan för att bidra till fred i Israel och att man ska kunna leva sida vid sida. Den här frågan har engagerat vår rörelse under långa tider. Man får inte glömma att man kan hitta en tvåstatslösning. Jan-Olof håller i högmässan på söndag eftermiddag och därefter inbjuds alla till samkväm i församlingshemmet och får information om skolans arbete som drivits under 100 år. Det tycker vi är mycket värdefullt att lyssna på Jan-Olofs berättelse, som också är en bygdens son, avrundar Kenneth Åberg.  

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *