Nyheter

Biskop Modéus utlyser pepparkakstävling

Nyheter På sociala medier utlyser Växjö stifts biskop Fredrik Modéus en pepparkakstävling. – Jag vill lyfta kyrkornas betydelse – och utlyser en tävling i att bygga pepparkakskyrkor inför jul, hälsar biskop Modéus på Facebook.

På Svenska kyrkans hemsida finns att läsa:
Kyrkorna är betydelsefulla för många människor. Här döps nya familjemedlemmar, här sluts kärlekslöften och här får vi ta ett sista farväl av de som står oss nära. Många har varma minnen kopplade till kyrkorna. Kyrkorna är en plats för gemenskap, för bön, för psalmsång och doften av levande ljus. En öppen famn som finns där när livet känns svårt – och när livet leker. För många är kyrkan dessutom en viktig plats under julen.

När det närmar sig jul är vi många som gärna tar fram kavlar och formar och i ett kök som doftar av pepparkakskryddor bakar hjärtan och stjärnor och kanske till och med ett pepparkakshus. Vem kan motstå en nygräddad pepparkaka – eller för den delen en bit pepparkaksdeg?

Låt kreativiteten flöda och bygg en egen pepparkakskyrka! Bygg gärna er egen församlingskyrka. Men det kan också vara en favoritkyrka, en fantasikyrka eller kanske en framtidskyrka, så som du skulle vilja att kyrkan såg ut. Endast fantasin sätter gränser!

Barn- och ungdomsgrupper, glada amatörer, kockar och konditorer, hemkunskapselever, arkitekter, byggnadsarbetare, konstnärer och kakmonster och pyssliga pappor. Alla som känner sig manade inbjuds att anta biskopens utmaning – att bygga en pepparkakskyrka.

– Med den här tävlingen vill jag lyfta kyrkornas betydelse och inspirera till att bygga pepparkakskyrkor inför jul. Jag hoppas på mycket kreativitet, lekfullhet och på stor bredd i deltagandet, hälsar biskop Fredrik Modéus som utlovar fina priser till vinnande bidrag.

Bidraget ska inlämnas senast den 18 december och de vinnande bidragen presenteras två dagar senare. 

Fotnot: Tävlingsregler:

– För att delta i tävlingen ska en eller flera bilder (varav minst en som visar bygget i sin helhet) skickas till vaxjostiftinfo@svenskakyrkan.se senast den 18 december.

– Ange namn på den/de som byggt pepparkakskyrkan samt kontaktuppgifter till minst en person (för barn- och ungdomsgrupper räcker det att ange ålder samt vilken grupp och/eller församling det är)

– Skriv något om vad det är för kyrka du byggt och hur du har tänkt.

– Genom att delta i tävlingen godkänner du att Växjö stift i sin kommunikation publicerar namn på deltagare samt bilderna som skickats in. Du godkänner även att namn och bilder kan komma att publiceras i media. 

– Ange om du har relevant utbildning eller yrkeserfarenhet. Exempelvis: konditor, bagare, kock, arkitekt, kunskaper inom konst/hantverk eller bygg/snickeri. 

– Bidraget ska föreställa en kyrka eller en kyrklig miljö, t ex en kyrkogård

– Bidraget ska vara byggt av pepparkaksdeg

Dela gärna bilder på era bidrag i sociala medier, använd gärna hashtaggen #pepparkakskyrka 

Källa: Svenska kyrkan

Bild från Växjö stifts faceboksida. Biskop Fredrik Modéus.

Taggar

Dela


1 reaktion på Biskop Modéus utlyser pepparkakstävling

Vilken bra idé att bygga kyrkor av pepparkaksdeg. Alla borde vara med att bygga sin kyrka med gemenskap. Vi har nog lite kyrkobygge inom oss men det är svårt att visa det. Vid svåra tider då är kyrkans verksamhet bra att ha. Lycka till med alla byggen nu till jul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *