Nyheter

Björn berättade om karriären

Nyheter Det blev en lång och intressant kavalkad av minnen från handbollens värld då Björn Ericsson gästade oktober månadsmöte med SPF Seniorerna i Vaggeryd. Det internationella engagemanget som överledare och delegat för Svenska Handbollförbundet har fört Björn till många olika speciella platser ute i världen.

Christian Säll underhöll med sång och gitarr på ett förtjänstfullt sätt.  [1/3]

Intressant gäst i dag.  [2/3]

Vaggerydsprofilen 2021 Björn Ericsson hade mycket att berätta.  [3/3]

Sammankomsten inleddes av ordförande Thore Ohlsson, som kåserade kring höstens olika månader. Musikunderhållningen svarade Christian Säll för och han spelade gitarr och sjöng finstämda visor av Ted Gärdestad och Olle Adolphsson.

Björn Ericsson kom till Vaggeryd som idrottslärare 1968 och han berättade med inlevelse hur handbollen snart blev huvudintresset inom idrotten. I mitten på 1970-talet blev han engagerad inom Svenska Handbollförbundet som ledare för junior- och ungdomslandslaget. Karriären fortsatte som elitdomare i fotboll och handboll.

Som överledare och senare delegat blev det cirka 250 utlandsuppdrag som gjorde att han under många år fick uppdrag och reste till en mängd länder för att representera bland annat inom EM och VM för junior- och ungdomshandbollen. Björn kompletterade sin historia med ett stort antal bilder från olika händelser under denna intensiva tid, som sträckte sig fram till 2017.

Det blev inte enbart idrottshistoria utan även vid olika tillfällen sammanföll träningsläger och landskamper med stora politiska händelser, som skapade komplicerade situationer för de ledaransvariga. Björn har inte helt lämnat handbollen och nu är det närmast planeringen för VM-gruppspel i ishallen i Jönköping i början på 2023 som upptar en del av hans tid.

Månadsmötet avslutades med information om kommande verksamhet. Närmast blir det 40-årsjubileum den 3 november och då kommer bland annat SPF:s distriktsordförande Kjell Lindström. Då blir det också glimtar från 1982 och senare, från gamla protokoll, minnen och människor kopplade till föreningens bildande och om verksamheten under årens lopp.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *