Nyheter

Bjuder in till digital dag

Nyheter På fredag arrangeras Digitalidag runt om i landet. Vsbo är en av deltagarna och bostadsbolaget kommer att finnas på Mejeriet i Skillingaryd under förmiddagen och i gårdshuset på Tor i Vaggeryd under eftermiddagen för att möta nuvarande och kommande hyresgäster. Vaggeryds Energi, som levererar tv och bredband till bostadsbolagets fastigheter, kommer också att finnas på plats

Arkivbild

Årets Digitalidag bjuder på 1290 aktiviteter på 200 orter, med samverkan som ledord för att fler människor ska kunna ta del av den digitala omställningen. På många orter kan man även praktiskt få hjälp att komma igång med digitala verktyg och tjänster. Målsättningen med Digitalidag är att alla skall vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. 

– Vi kan hjälpa till med att ställa sig i vår bostadskö. Vi visar hur ”Mina sidor” fungerar, där kan man bla se sina hyresavier och skicka meddelanden till oss. Vi har en app som vi gärna visar. Vaggeryds Energi berättar om vilka tv-kanaler vi erbjuder och hur man får tillgång till ett snabbt bredband, kommenterar kommunala bostadsbolaget.

– Hela samhället blir mer och mer digitaliserat och det kan vara svårt att ta till sig den nya tekniken. Men den är till stor hjälp när man ska hantera ärenden hos företag och myndigheter. Även vi på Vsbo använder allt fler digitala verktyg och vi vill gärna hjälpa dom som behöver stöd att kunna utnyttja möjligheterna, berättar Satu Jonsson vd för Vsbo.

– Vi bjuder in alla intresserade att möta oss i Vaggeryd respektive Skillingaryd på fredag, avrundar Satu Jonsson. 

Om Digitalidag
Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. Digitalidag grundades efter inspiration från den schweiziska temadagen Digitalday. Den första upplagan av Digitalidag ägde rum den 22 november 2019 och den 2 oktober 2020 arrangerades den andra temadagen. Initiativtagare till Digitalidag är Forum för Omställning, (FfO), Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), Landsorganisationen i Sverige, (LO), Myndigheten för digital förvaltning, (DIGG), Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Statens servicecenter.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *