Nyheter

Blev beskjutna – försök till mord

Nyheter Polisen har under natten arbetat med en skottlossning i Värnamo. Flera personer som befann sig i en bil på Malmövägen blev beskjutna från en annan bil. Larmet kom vid klockan 01.00 Flera vittnen ringde polisen om detta. Ingen har skadats.

Skottlossningen ägde rum vid 01.00-tiden i natt på Malmövägen.

Under den efterföljande insatsen kunde polisen stoppa tre bilar på olika platser i Värnamoområdet, som kunde sättas i samband med skottlossningen. Sammanlagt fem personer har gripits för inblandning i händelsen. De fem gripna är i 20–25-årsåldern, samtliga är misstänkta för försök till mord. Åklagare har ännu inte fattat beslut om de ska anhållas eller ej.

De tre bilarna, samt den beskjutna bilen, har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Brottsrubriceringen är försök till mord. Polisen har fattat beslut om att ärendet ska hanteras som en särskild händelse, vilket betyder att polisen har gått upp i stab och arbetar med stora resurser.

Polisen har under natten och morgonen arbetat intensivt med att få klarhet i vad som har hänt. Det handlar bland annat om tekniska undersökningar och förhör med misstänkta och vittnen. Detaljer om händelseförloppet kan inte kommenteras i nuläget.

Polisen misstänker att händelsen är en del i den pågående konflikt som pågår mellan kriminella i Värnamo.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *