Nyheter

Blir det skola vid Fridhemsområdet?

Nyheter Ett helhetsgrepp kommer att göras vid området vid Fridhem i Vaggeryd innan beslut görs meddelar kommunstyrelsens arbetsutskott.

Byggs det skola vid Fridhemsområdet?

Tanken innan ärendet kom upp på kommunstyrelsens arbetsutskotts bord var att lämna ett positivt planbesked som därefter lämnar ett uppdrag att göra ett förslag till detaljplan. För att möjliggöra byggnationen av skola på Fridhemsområdet i Vaggeryd. Fastigheten Fridhem 1 är 9 700 kvadratmeter och avgränsas i norr och väster av Linnarbäcken.

– Det är fortfarande en del diskussion om hur ett planuppdrag ska se ut vid Fridhem. Vi har Linnarbäcken, skolan, grön- och miljöplan och trafiken att ta hänsyn till innan vi tar beslut. Det är ett centralt och bra läge så vi måste göra rätt från början, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi måste få till ett helhetsgrepp om området, avslutar Kenth Williamsson (S).

Det var hösten 2017 som kommunen köpte fastigheten då denna har en stor och strategisk potential för framtida samhällsnyttiga ändamål. Under förra årets sista dagar inkom fastighetsenheten på barn- och utbildningsförvaltningen med en ansökan om att möjliggöra skolverksamhet på fastigheten.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Blir det skola vid Fridhemsområdet?

varför bygga i ett träsk?
varför bygga vid en stor väg med lastbilar som kör förbi?
gör om, gör rätt anser jag!

Ja. Det förväntar oss vi Socialdemokrater också! Men frågan är om ni i Femklövern ställer upp på detta?

Bra med framförhållning!
När kan vi i den södra halvan av kommunen förvänta oss ett planförslag och verkställande av området norr om Marielundsområdet!
Det är fullt möjligt att vara aktiv på flera fronter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *