Fler annonser

Nyheter

Blogg: Toalettpapper och Thörnberg

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. I dag handlar den om bland annat om toalettpapper och Thörnberg.

376, toalettpapper och Thörnberg

Jonas Ragnarsson i Skillingaryds IK

Strupen är blottad, vitflagg hissad, handduken inkastad, schack matt och game over monumentale. Det är corona vs. allt annat 100-0 och det räcker nu. Det är i sanning så bistra och allvarsamma tider att devisen kliv, kliv, överlev, sällan eller aldrig varit så påtaglig och sanningenlig som nu. En rimlig önskan är att the bottom snart is nådd och det inom sinom tid blir vanlig sketen vardag igen. Amen.

Men under detta viruskaos kan ändå fastlås att vi hade iallafall tur med vädret.

Göte-la-borg mailar:

Vet du vilken hockeyspelare som ångrar sig mest?

Wayne Regretzky.

På förekommen anledning har alla nu lärt sig tvätta händerna ordentligt. Nästa vecka går vi igenom hur man använder körriktningsvisarna på bilen och veckan efter det tar vi oss an särskrivning. Puh.

Masspsykosen som får homo sapiens att bunkra…toalettpapper. Åker man till affären och köper 27 balar dasspapper för att eventuellt klara sig två veckor i karantän kanske ett besök på närmsta tarm- och infektionsklinik är att rekommendera istället.

Text-TV sidan 376:

”Ingen målservice under tiden som coronaepidemin pågår.”

Den tomheten. Sidan 376 är under vanliga omständigheter dörren som leder till himmelriket. Att nogsamt få botanisera bland resultaten på sidan 377 och framåt är balsam för själen och det som ger mig livsluft. Serie A, SHL, Premier League, SSL, The Championship, svensk bonnafotboll, SDHL, korgboll och handboll. 1-1, 27-19, 10-7, 5-6 (1-1, 1-3, 3-1, 0-1), 89-81, 0-0, 2-3 (eftr förlängning och straffar) och 5-3. För bövelen, ge mig ett resultat och livet tillbaka. Bitte.

Den statliga televisionen drar sitt strå till stacken i dessa prövningarnas tid och gör om i dagtablån med start nu på måndag. Gamla pärlor som Skärgårdsdoktorn, Saltön och Gäster med gester dammas av och det är banne mig det vackraste jag hört sedan Bruce Springsteen tog ton i ”Jersey Girl”.

Får man måhända komma med lite egna önskemål att SVT även repriserar Söndagsöppet, Röda Tråden, Gomorron Sverige (med Fredrik Belfrage som programledare och Humle och Dumle som underhållning för alla barn), Trafikmagasinet och samtliga avsnitt av Lilla Sportspegeln där Artur Ringart var programledare. Amen.

Trafikmagasinet? Det var i sanning min humor när Christer Glenning testade bilar och han skulle betygsätta utrymmet i baksätet. Det blev alltid betyget en ratt av fem möjliga i just den kategorin med motiveringen att det var trångt och dåligt med benutrymme. Orsaken till den uppståndna klaustrofobin kan ha berott på att Mr Glenning nådde två meter i strumplästen och vägde i runda slängar 120 pannor…

Ryktet gör gällande att biltillverkarna till slut lackade på Glennings låga betyg och det var så SUV-bilen föddes. Ja, ja.

Många prominenter som den senaste tiden haft sina bemärkelsdagar. Inte minst Höga Slott-Söderberg, och Robert ”Roy” Svensson. Stort grattis!

Men den största av gratulationer skickas naturligtvis till fina Skillingaryds Innebandyklubb som under fredagen firade sin 29:e födelsedag. Ni som kan er huvudräkning har således räknat ut att det nästa år fylls 30 och det ska i mitt ringa tycke firas med en baluns i den högsta av skolor. Undertecknad ber att få återkomma i ämnet. Men alla ni läsare som fått äran att springa runt med plaststicka i handen och SIK-emblemet på bröstet kan redan nu underrätta mig om er bästa story eller happening. Ok? Gärna som en kommentar här nedan eller via mail.

Roy ligger som vanligt i pole-position till att bli Årets Vaggerydsbo även anno 2020 men en sann contender har dykt upp i Calle ”Greven” Edberg. Den enda som har varit nära att hota Roy om titeln var när Kurt Körven höll på att få priset postumt 2016.

Göte-la-borg mailar 2:

A friend in Germany tells me everyone´s panic buying sausages and cheese. It´s the Wurst Käse scenario.

På tal om Dumle. Hamstern här hemma höll härförleden på att vandra över till andra sidan då någon i familjen tappade det stackars djuret rakt ner i golvet. Dramatiska scener som fick extra tyngd när newbien gick upp i skrikfalsett och meddelade att ”Dumle är död! Dumle är död!”. Under denna svåra stund satt jag hålögd och tittade på sidan 376 och föreslog att samtliga familjemedlemmar av motsatta könet skulle kalmera sig en aning.

I rollen som förbundskapten/tränare/sportchef ingår det att fatta svåra och modiga beslut och inte falla för frestelsen att hålla kvar vid sina darlings ännu en säsong av emotionella och nostalgiska skäl. Med det sagt; ett korrekt val av sportchefen Hult att inte ge Martin Thörnberg ett nytt kontrakt. Den thörnbergska 36-åriga (37 i augusti) kroppen har tagit mycket stryk och någon gång, någonstans får man konstatera att enough is enough. Tröjan kommer naturligtvis bli hissad; fyra SM-guld och en av de riktigt stora i HV:s historia. Men när gamla hjältar gör bokslut är det läge för the new kids on the block. Ety; nästa säsong föds det två nya publikfavoriter i the youngsters Andrae och Zion Nybeck.

Det är alltså så här de tävlande i På spåret känner sig. Ett liv helt utan sport.

Min längtan efter sport; att få känna det där jublande ruset, den avgrundsdjupa besvikelsen och allt däremellan är på gränsen till ohälsosam.

Stort grattis även till Fagerhult som tog klivet upp i SSL då kvalet blev inställt (gissa varför). Tre SSL-lag i 036-området med omnejd är starka papper. Och kanske, kanske ökar chansen för eder bloggare att äntligen få chansen att testa på spel i SSL. Eller? Känns som det är något på gång då sportchefen Linderum i Fagerhult hörde av sig igår och undrade om det är läge för en padel snart.

SVT Play har lagt upp ett gäng VM-krönikor till allmän beskådan och drar mig baklänges över en grusgång. Det är per definition riktigt bra tv.

Nu: Kaffe och kaka.

Till sist: Receptet för att framkalla idrottslig gåshud dessa dagar är för min del Youtube och ”HV71 vs. Brynäs Match 7 2017 Intro”.

Till sist 2: Ta hand om er.

Bloggen finns på denna länk och där kan man även läsa tidigare bloggar

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *