Nyheter

Blomsteruppsättning och parkering engagerar

Nyheter För att dämpa hastigheten i Vaggeryds centrum har kommunen satt ut en blomsteruppsättning i en korsning

trafikdelare  [1/3]

Lastzon  [2/3]

Paketleverans  [3/3]

Det är mitt i korsningen mellan Viktoriagatan – Järnvägsgatan som man har satt ut den för att få ned hastigheten och för att underlätta för gående i centrum.

De flesta tycker att det är bra och fint men någon har haft synpunkt på att det inte är glasklart hur man ska köra i korsningen nu.

Några av de vi talade med kommenterade det hela med att ”begriper man inte hur man kör där, ska man nog hålla sig till annat än bil” och ”det är jättebra, för nu är dt säkrare att ta sig över vägen – särskilt med barn i sällskap”

Ytterligare en sak pratas det om och det är parkeringen mellan ICA och Swedbank på Järnvägsgatan. Trots att man flyttade parkeringen ett antal meter för att skapa en lastzon, så parkerar en del fortfarande på det som var parkering men som nu är lastzon.

En chaufför från Postnord kunde med viss möda klämma sig in på lastzonen.

– Det är lite besvärligt och det känns inte bra att behöva stanna ute på Storgatan, säger han men tror och hoppas på att folk lär sig.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Blomsteruppsättning och parkering engagerar

För att dämpa hastigheten på gångfartsområdet,hur fort kör de där ,fortare än man går,man får springa om man skulle hinna med dem,man ska köra lika fort som man kan gå där,annars inga bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *