Nyheter

Bob Stenpack i Bauertema

Nyheter Eleverna vid Fågelforsskolan i Skillingaryd har idag fått lära sig mer om John Bauer, där olika stationer fanns och temat som engagerade eleverna. 

Full aktivitet utanför simhallen  [1/10]

Material från Remida  [2/10]

Väsen byggs i lera  [3/10]

Gustav Fritz och Alice Henriksson  [4/10]

Väsens boende  [5/10]

Alice tyckte det här var roligt  [6/10]

Fanns mycket material att använda  [7/10]

Elever har Bauertema  [8/10]

Fantasin var inget fel på  [9/10]

Louica, Elvis, Emil och Tilde skriver om Bob Stenpack  [10/10]

Vi möter Elin Ljungqvist och Maria Eklind från Kulturarva som tillsammans med Remida hade ”John Bauer tema” utanför simhallen i Skillingaryd.

– Vi har olika stationer där eleverna turas om att bygga väsen i lera, boplats för väsen och gör en berättelse om väsen, säger Elin Ljungqvist.

Vid en station sitter Gustaf Fritz, Alice Henriksson och Isabella Andersson. De har precis byggt färdigt en boplats för väsen och ska snart byta station.

– Det här var roligt, säger Gustaf.

Vid berättarstationen skriver Louica Skålberg, Elvis Holm, Emil Mecic och Tilde Jansson och har precis börjat med sin berättelse om Bob Stenpack.

– Det är en stengubbe som bor på berget och skyddar diamanter. Han bor i grottan men skyddar kungen av väsen, berättar Tilde.

– Kulturarva har fått projektpengar från Arvsfonden, via Studeförbundet Vuxenskolan, så vi kan arrangera eleverna i kultur. Projektet är på tre år och innehåller 5,8 miljoner kronor, berättar Maria Eklind som jobbar på Kulturarva.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *