Nyheter

Boende får byta p-plats

Nyheter De platser som hyresgästerna parkerar vid utmed järnvägen i Skillingaryd får inte längre skyltas. – Man kan inte boka upp p-platser, säger kommunstyrelsens ordförande och politikerna hänvisar till parkering en bit bort. – Det här är ju larvigt, menar Ulf (C)

Det har varit en lång diskussion i Skillingehus gällande de parkeringsplatser utmed järnvägen. Kommunstyrelsen har längre tid tillbaka upplåtit allmän plats för boendeparkering inom nämnda parkeringsplats genom ett avtal med kommunala bostadsbolaget. Allmän plats kan i princip bara upplåtas för enskilt bruk under en kortare tid. Tekniska nämnden har önskat att kommunstyrelsen ska göra om detaljplanen för att legalisera tidigare skrivna avtal. 

Tidigare i vintras gav kommunstyrelsens arbetsutskott kommunledningskontoret i uppdrag att, tillsammans med tekniska nämnden, hitta möjliga alternativa parkeringsplatser till hyresgästerna och dialog har skett med kommunala bostadsbolaget, Vsbo. 

Nu har parkeringsfrågan varit hos arbetsutskottet igen. 

Gert Jonsson (M);
– När man en gång byggde så gjordes ett avtal med parkering och annat. Det var bara det att när man lusläser juridiken kan man inte boka upp parkeringsplatser på det viset. Man följer inte lagstiftningen. Det är allmän platsmark. Vi kan erbjuda hyresgästerna parkering bakom konditoriet, men man kan inte skylta att det är platser som enbart är tillgängliga för Vsbo. 

Kenth Williamsson (S);
– Vsbo har skrivit avtal om parkering och man har inte rätt att använda dessa. Därför har kommunen tagit fram andra möjligheter för parkering av bilarna. 

Ulf Abrahamsson (C) föreslog avslag på alla alternativ som föreslogs.
– Ett avtal är ett avtal. Jag har fortfarande inte fått svar att vi inte följer en detaljplan, men man vill inte pröva det. Kan vi få ett ryck i örat och blir polisanmälda och erlagda böter? Det här är larvigt. Kommunen har skrivit ett avtal, men skyltarna ska inte få vara kvar, menar Ulf Abrahamsson (C) och markerar väl vad han tycker om ärendet. 

Parkeringen som hyresgästerna hänvisas till är Jupiter 2, bakom Beklädnadsaffären.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Boende får byta p-plats

Kommunstyrelsen politiker och tjänstemän borde lägga tid och energi på andra viktigare tekniska frågor än att bryta ingånget avtal med Vsbo.

Till exempel ändring av järnvägsundergångens västra uppfart där branta kurvan utfart mot Södra Järnvägsgatan används som ursäkt att vintertid stänga ev gångspåret från snöplogning.

Vidare vid nedre delen av Källeliden pågår början till ett slukhål där trottoaren och cykelvägen sjunker snett så man enkelt med rollator kan ramla om man inte går ut och går i gatan.

Om Gert även vill ha mer begripliga frågor att ägna sin tid åt kan han ju lyssna på politiker som vill åtgärda Storgatan. Jag tänker på avsaknad av gatubrunnar i höjd med fina allmänplatsen mellan Storgatan och Mejeriet. Även utfart från Hemköps parkering strax norr om gamla Swedbank i Skillingaryd. Här börjar också ett slukhål uppstå.

Tänk vad många små detaljfrågor ni politiker har att ta tag i nu när ni ändå har börjat med några. Glöm inte läsa lagen heller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *