Nyheter

Boende och yrkeschaufförer följer inte trafikregler

Nyheter Medborgarförslaget om att göra Fabriksgatan i Skillingaryd mer trafiksäker fanns med under tekniska nämndens senaste sammanträde. – Både boende och lastbilschaufförer följer inte reglerna, kommenterar nämndordförande.

Arkivfoto. Trots tydlig skyltning följs inte trafikreglerna på Fabriksgatan i Skillingaryd

– Vi lämnar ett avslag på det här medborgarförslaget. Vi gjorde ett stort arbete för två år sedan angående Fabriksgatans södra del. Där gäller lastbilsförbud och parkeringsförbud. Tyvärr efterlevs reglerna väldigt dåligt. Lastbilarna får köra norrifrån om man ska lasta och lossa vid industrier på Fabriksgatans södra delar, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden. 

2020 var det samfällighetsföreningen Järven i området som lämnade in en skrivelse angående bland annat trafiksituationen på Fabriksgatan. Då beslutade tekniska nämnden att inte utföra några åtgärder med motiveringen att man flyttar problemet till Skolgatan i stället och att eventuell åtgärd för tung trafik skulle ställa till det för renhållningsfordon samt räddningstjänstens framkomst. 

Ett nytt medborgarförslag angående Fabriksgatans trafikmiljö inkom för några veckor sedan och tekniska nämnden svarar att man yrkar avslag. Tekniska nämndens yttrande lämnas till kommunstyrelsen och därefter tas slutligt beslut i kommunfullmäktige framöver. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Boende och yrkeschaufförer följer inte trafikregler

Om man kör lastbil och måste leverera på gatorna ssom det är lastbilsförbud så kör man ju dit ändå. Ska vi få böter för det med då?

Efter ett par botar så bör problemet vara löst. Detta gäller även på Skolgatan där bilar nästan står parkerade i korsningen (Östra Vasagatan) ibland och och där är det många som går/cyklar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *