Nyheter

Bokslut: 37,5 miljoner plus

Nyheter Vaggeryds kommun och kommunkoncernen går mot årsredovisning och bokslut. Resultatet för 2023 pekar mot 7,5 miljoner mer än budgeterat…

Kommunen fick ett rejält plus 2023

Nämnderna håller budget men pensionsavgifterna har stuckit i väg i takt med det nya reglementet. Vid årsredovisningen som varit hos kommunstyrelsen under förra veckans sammanträde visar att 2023 gick bättre än tänkt. 

På sista raden finns ett resultat på 37,5 miljoner kronor vilket är 7,5 miljoner högre än budget och resultat är 1,8 miljoner bättre än prognosen som var 35,7 miljoner kronor som redovisades i tertial två 2023. Verksamhetens nettokostnader är påverkade av inflationsutvecklingen och redovisar en högre nettokostnad än budget men verksamhetens resultat redovisar en positivt budgetavvikelse då skatteintäkter, generella stadsbidrag och utjämning är högre än budget. 

I kommunstyrelsen berättar man att:
– Sammanfattningsvis kan man säga att nämnderna är duktiga på att hålla budget medan pensionsavgiften stuckit iväg med det regelverket som tillkommit samt inflationen som påverkar oss. När det gäller måluppfyllelser ser vi att invånarantalet ökar inte i den takt som vi önskat. Tätorterna Vaggeryd, Skillingaryd och Klevshult minskar medan landsbygden håller i sig.

Årsredovisningen och bokslut kommer att antas av kommunfullmäktige senare i april månad.

Taggar

Dela


1 reaktion på Bokslut: 37,5 miljoner plus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *