Nyheter

Borgström debatterade kompetensutbildning

Nyheter Annelie Borgström (S) debatterar kompetensutbildning på S-kongressen

Annelie Borgström (S) från Vaggeryd debatterar på kongressen i Göteborg

Socialdemokraternas kongress i Göteborg rullar vidare. En viktig fråga som har debatterats är arbetsmarknadspolitiken, och under den debatten talade Annelie Borgström, ombud från Vaggeryds kommun, om vikten av kompetensförsörjning.

I Göteborg, på Socialdemokraternas kongress, debatteras det för fullt. En av dem som varit uppe i debatten är Annelie Borgström från Vaggeryds kommun som talade om vikten av kompetensförsörjning.

– Kompetensutveckling bygger Sverige starkare. Jag pratar om alla de LO-kamrater jag möter dagligen i mitt fackliga uppdrag. De LO-kamrater som känner avsaknaden av kompetensutvecklingen i sin yrkesroll. Jag möter våra kamrater efter ett långt yrkesliv som får höra att de saknar rätt kompetens när företagen ställer om, sade Annelie Borgström från talarstolen.

På kongressen, som slutar vid klockan 14.00 i morgon onsdag, har Socialdemokraterna bland annat fattat beslut om att sätta stopp för vinstjakten i all välfärdsverksamhet, rätt till arbetskläder inom Kommunals verksamhet samt att satsa mer resurser på skolor i utsatta område och se över systemet med skolpeng.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *