Nyheter

Bostäder och skola i fokus

Nyheter Även att källarlokalen inte var fullsatt till sista stol kom många bra synpunkter fram och delgavs kommunens högsta ledning vid gårdagskvällens medborgarcafé i Klevshult.

Klevshultsborna kom till Pingstkyrkan  [1/14]

Till höger är Klas Gustavsson (EMP) som var politikern vid det här bordet  [2/14]

Första synpunkten som kom in under fikastunden  [3/14]

Känd duktig pianist  [4/14]

Medborgarcafé  [5/14]

Fler lägenheter behövs i Klevshult  [6/14]

Till höger satt Jörgen Johansson (C) och diskuterade Klevshults framtid  [7/14]

- Det har inte byggts några lägenheter på länge  [8/14]

En värmefläkt behövdes en stund...  [9/14]

.... tills Stefan Hjelm tyckte det blev för varmt  [10/14]

  [11/14]

Bengt Fält i mitten bredvid två politiker varav en Klevshultsföretagare  [12/14]

Sporthall behövs, sa Bengt Granefelt  [13/14]

Skola och bostäder var kvällens viktigaste punkter  [14/14]

– Vi vill ha en cykelväg mot Skillingaryd, Tofteryd får allt och vi får inget, det är bäst att passa på att lämna sina synpunkter här ikväll, säger en Klevshultsbo som kan tänka sig att cykla till Skillingaryd om det fanns en riktig cykelväg.

– Det har byggts fyra stycken lägenheter sedan kommunsammanslagningen 1971. Vi måste få till mer boendeformer, vanliga lägenheter både för unga och äldre, även Klevshult, vi känner oss ibland minst prioriterade i kommunen. Vi behöver rusta upp tennisbanan.

– Risk att det blir för få barn om skolan ändras till F – 3, vi är rädda om vår skola! Vi önskar någon offentlig samlingsplats, nu har vi bara kyrkans byggnader, vi kanske behöver något annat. Tidigare hade vi biblioteksutrymmen.

– Vi behöver äldreboende eller trygghetsboende. Vi trivs så bra i Klevshult att vi vill bo kvar även när vi blir äldre och inte kan bo kvar i sitt hus.

– Vi behöver fler förskoleplatser. Säljer man sitt hus får man sitta och vänta på en lägenhet i Skillingaryd, det är inte tillfredställande att vänta länge på en lägenhet någon annanstans.

– Hade Ture på sågen levt så hade skolan aldrig blivit F – 3, den skulle få vara kvar som den är. Hur kan man utöka industrin och inte behålla skolans alla klasser?

– En sporthall behöver vi. Den kan även användas som en samlingslokal.

– Vi vill att kommunen bygger där det redan finns detaljplanerat område, vid lekparken. Vi vill inte använda åkermark till bostäder som första handsval.

– De gröna miljöerna gillar vi, vi har väldigt nära till skogen, vilket är en stor fördel.

– Tycker att det börjar växa igen här, ingen har skött det efter vi röjde upp. Slyet tar överhand. Det vill vi skicka med till tekniska kontoret.

– Bra kommunikationer finns här, vi kommer till både Värnamo och Jönköping snabbt. Det är en fördel med Klevshult. Bullervallen mellan samhället och europavägen har sjunkit, det borde göras om igen.

– Angående sophämtningen, som många andra klagar på, har det det fungerat mycket bra här i Klevshult. En gång var vi utan hämtning, men det berodde på sjukdom, så då är det förlåtet.

– Innan hade vi grovsopsinsamling här i Klevshult, det vill vi ha fortfarande. Man kunde köra dit sina grejer på skottkärra, det var miljövänligt det.

Politikerna som var på plats var Gert Jonsson (M), Kenth Williamsson (S), Jörgen Johansson (C), Jenny Larsen (KD), Kristopher Pihlgren (MP), Jerry Karlsson (L),  Jan-Olof Svedberg (SD), Klas Gustavsson (EMP), Linnea Lundberg (V) och tjänstemännen var barn- och utbildningschefen Per-Erik Lorentzon, Magnus Ljunggren teknisk chef och Annika Hedvall, kommundirektör.

Tyvärr fanns inte de unga invånarna och barnfamiljer med på kvällens medborgarcafé, men möjligtvis blir det en andra chans även för dem att framföra sina synpunkter?

Taggar

Dela


1 reaktion på Bostäder och skola i fokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *