Nyheter

Bostadsbolag visar framfötterna

Nyheter En enig kommunstyrelse beslutade att ge det kommunala bostadsbolaget Vsbo markanvisning gällande det nya området i Hok.

Här ska Vsbo bygga lägenheter

Kommunen kan antingen annonsera ut tomter eller direktanvisa. Det senare har börjar bli mer och mer populärt för politikerna och det har nu även gjorts på nya området i Hok. 

– Det gäller de två innersta tomterna vid nya området. Vi var helt eniga och det är kul att kommunala bostadsbolaget visar framfötterna och bygger lägenheter i Hok, berättar kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M). 

– Det här visar farten som finns i kommunen. Hok ligger strategiskt bra till och där det finns ett stort intresse för andra byggnationer än villor, menar Kenth Williamsson (S). 

Satu Jonsson, vd för kommunala bostadsbolaget, kommenterar att ingen stor planering gjorts ännu, bara ”lösa idéer”. 

– Vad vi än ska bygga så är det långa leveranstider just nu. Vi ska skriva avtal med kommunen, kommunen ska bygga vägar och lägga ledningar, vi ska projektera och få bygglov. Det här tar sin tid och det är oklart när byggstart blir, kanske i slutet av nästa år, hälsar Satu Jonsson. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bostadsbolag visar framfötterna

Bo, har du redan glömt allt du borde haft kunskap om i din roll som ordförande i revisionen?
En kommun får aldrig gynna sina bolag.
– De kan däremot, i likhet med andra bolag, få tillgång till mark att bygga på.
Nu återstår att se om det händer något, vad jag vet har Vasbo fantastiska tomter att bygga på centralt i Vaggeryd. Där är trycket som störst, men inget har hänt sedan kvarterets Tors första etapp blev klar.
Jag väntar med spänning på att det blir fart på byggandet. Särskilt i Hok, där finns fantastisk potential att fortsätta med nya områden.

Fantastiskt bra att kommunen vill gynna sitt eget kommunala bostadsföretag. Följer faktiskt en god S-politisk linje och bra för Hoks utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *