Nyheter

Boverket nobbar Hooks IF

Nyheter Hooks IF har ansökt om stöd för att bygga en ny klubbstuga för att ersätta den nuvarande som är kraftigt angripen av mögel.

Under flera år har det diskuterats och planerats för att ersätta den nuvarande klubbstugan vid Lindevallen med en ny byggnad. Den nuvarande klubbstugan är kraftigt mögelangripen och måste ersättas då det är hälsovådligt att vistas i lokalen någon längre tid. Föreningen menar att man måste erbjuda en bättre miljö till de som arbetar i samband med matcher, men framför allt för alla de barn och ungdomar som deltar i idrottsföreningens verksamhet.

Hooks IF har haft en mycket positiv dialog med Vaggeryds kommun som beviljade ett stöd motsvarande 40 procent av kostnaden. Idrottsföreningen var själv beredd att gå in med 10 procent av kostnaden, omkring 250.000 kronor.

En ansökan gjordes till boverket på resterande del som var 1,1 miljoner kronor. Boverket har nu meddelat att de avslår ansökan från Hooks IF eftersom ansökningarna totalt översteg vad de hade att fördela. Enligt Boverket ska de prioritera lokaler i områden som saknar offentlig och kommersiell service samt samlingslokaler i områden med socioekonomiska utmaningar.

Nu måste Hooks IF börja om från början men de utgår ifrån att stödet från kommunen kvarstår till dess att man hittar annan finansiär som till exempel Allmänna arvsfonden eller liknande.

Taggar

4 reaktioner på Boverket nobbar Hooks IF

Så tråkigt att de inte fick sitt stöd för den fina verksamheten som dom bedriver borde dom få mer stötting

Boverket tycker det är viktigare att bygga i storstädernas ”problemområden”.
Landsbygden ska strypas till varje pris,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *