Nyheter

Bowlinghallen rustas upp

Nyheter Kommunfullmäktige har tidigare lämnat ett positivt besked om en halv miljon kronor till bowlinghallen i Skillingaryd. Snart är renoveringen klar och det blir ett stort lyft för oss besökare.

Arkivfoto

Niclas Ihreborn från Skillingaryd är ordförande i bowlingalliansen och han är nöjd och glad när vi träffar honom. Den gamla bowlingutrustningen från tidigt 80-tal är nu ett minne blott i Skillingehus källarlokal.

– De pengar vi nu har fått från kommunen investerar vi i att uppgradera våra maskiner nere i bowlinghallen. Vi har behållt ramen, men bytt ut elkablar och annat som kan störa. Man kan säga att vi gjort det störningsfritt. Vi har lagt mycket pengar på ny mjukvara och det kommer alla spelare märka. Nu har vi den senaste varianten med touchskärm, man kan ta selfie när man bowlar och koppla upp sig mot sociala medier, säger Niclas Ihreborn om den halva miljonen som har tilldelats bowlingalliansen.

När bowlinghallen stängde i maj månad förberedda killarna allt inför renoveringen. Affären med beställningen från USA blev klart i juni månad och efter några veckors leveranstid fanns allt på plats i Skilingaryd.

– Vi fick hjälp med installationen av företaget vi köpte ifrån samt att Kjell Rosén, Johan Gannerud, Thord Ihreborn och jag har varit här nere ”rätt mycket” för att få ordning på allt, menar en nöjd ordförande.

– Träningarna börjar denna vecka, men vi ska måla, höja upp taket, byta innertak, ordna belysning och få ordning på vår kiosk innan vi öppnar för allmänheten. Tanken är att vi ska ha invigning i oktober, säger Niclas.

– Det här är ett stort lyft för oss, vi kommer att ha störningsfri bowling, kunna hyra ut per timma, ge barnkalasen mer upplevelse, drop-in bowling på fredag och lördagkvällar efter seriematchernas slut, avslutar Niclas.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bowlinghallen rustas upp

Kul att det kommer finnas något att göra för oss med barn under helgen, att slippa åka till Jönköping för att hitta på något med familjen!

Synd dock (för de som ställer upp) att det är med ideella krafter och att inte kommunen kan bistå med någon person för detta.

Mycket goda nyheter.
Stor eloge till kommunen och alla de frivilliga krafter som gör detta möjligt.
Hoppas att bowlingen med dessa investeringar, kan få ett uppsving igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *