Nyheter

Boxningen i Vaggeryd

Nyheter År 1936 bildades boxningsklubben BK-36 i Vaggeryd. Klubben var verksam under cirka tio år och hade stora framgångar med många duktiga boxare. Vid Magnisa Café på söndag visas en film om boxningen i Vaggeryd.

Boxning i Waggeryd BK36 1936-1944. 1. Fr.v Mats Andersson och Olle Wallenberg. 2. Fr.v Holger Persson, Gunnar Wallenberg och Evert Svensson. 3. Fr.v Allan ”Pallis” Gustavsson, Thore Steen, Thage Andersson, Aldor Levander, Erik Bengtsson och okänd.  [1/4]

Legitimation för boxningsdomare  [2/4]

  [3/4]

Boxning - Säsongens största evenemang  [4/4]

I en artikel i Byarums Hembygdsförenings Årsskrift 2013 berättar Leif Palm om den livaktiga föreningen. Så här skriver Leif:

Händelser i klubbens historia

Trädgårdsmästare Axel Gustavsson, som var ordförande, tävlingsledare och ringdomare i klubben hade en bror som hette Helge. Han var storväxt och hade smeknamnet Carnera efter den italienske tungviktsvärldsmästaren.

Medlemmar i föreningen var också Kjell ”Luther” Gustavsson, ”Lillen” Adel, Roland Andersson, Holger Persson, Karl-Erik ”Kicken” Svensson, Sture Lindahl, Thore Steen, Erik Bengtsson, Sydov Oskarsson, Aldor Levander, Olle och Gunnar Wallenberg, Evert Svensson, Rune Almkvist, Göte Persson och Tage Andersson.

En som också ville prova på det med boxning var Torsten Nygren. Han mötte Olle Wallenberg i en träningsmatch och…. ”fick en sån jäkla smäll så de fick köra hem mig på en kärra till Sveagården. Jag vaknade till på järnvägsövergången och har aldrig sett en så sned kolbrygga. Banvaktarstugan såg liten ut och när vi kom in på Fabriksgatan tittade jag upp mot himlen och såg vintergatan åt alla väderstreck”.

Nu på söndag visas en film om boxningen i Vaggeryd när det anordnas Magnisa Café. Uno Wallenberg intervjuar Tage Andersson, Olle Wallenberg och Thore Sten och i publiken sitter många av de medlemmar som Leif nämner i sin artikel bland andra Torsten Nygren.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *