Nyheter

Bra idé som avslogs och skickas vidare

Nyheter Medborgarförslaget om att återvinningsstationen i Vaggeryd ska ha containrar för att lämna dörrar och fönster för återbruk, var bra, men avslogs

Arkivfoto

Kommunledningskontoret ville ha SÅM;s synpunkt på medborgarförslaget och fick följande svar:

”Det går i linje med målen i den kommunala avfallsplanen samt den nationella avfallsplanen. Större mängder bygg- och rivningsavfall klassas dock som verksamhetsavfall och ingår inte i SÅM;s ansvar att samla in och omhänderta. Endast små mänger bygg- och rivningsavfall från mindre underhållsarbete och reparationer i bostaden kan anses vara hushållsavfall och då får lämnas på återvinningscentralen. Av ovanstående anledning är frågan om insamling av fönster och dörrar på återvinningscentralen något komplex. SÅM har ett stort intresse i återbruk av fönster och dörrar som är eftertraktade lämnas för återbruk. Det finns annars en överhängande risk att insamlingen medför problem med dumpning av rivningsfall som inte kan återbrukas. En sådan insamling måste även anpassas för hela GGVV-regionen. Utöver detta så medför ett utökat återbruk kostnader som egentligen inte ska belasta avfallskollektivet. Frågan måste därför utredas vidare innan SÅM tar ställning till om återbruk av fönster och dörrar kan införas”.

– Vi kommer avslå det här medborgarförslaget.Vi kommer att överlämna det här till SÅM. Vore intressant om vi gör någon form av pilotprojekt. Vi avslår, men tanken och idéerna är bra och viktiga, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bra idé som avslogs och skickas vidare

Fönster o dörrar som återbruk kan väl Allservice o Freja-Samhall reparera och sälja vore väldigt bra tycker man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *