Nyheter

Bra resultat för kultur- och fritidsnämnden

Nyheter Vid senaste sammanträdet med kultur- och fritidsnämnden redovisades såväl det ekonomiska bokslutet som medarbetarenkäten för 2021. Det var uppmuntrande besked i bägge fallen för förvaltning och nämnd.

I medarbetarenkäten som jämför utvecklingen 2021 med 2019 visar på stora förbättringar och flera av de områden som lyste rött 2019 är nu förvandlade till gult som sämst. Medarbetarna säger sig veta vilka mål som finns och att de har verktygen för att nå målen. Man menar också att man är välinformerad, har ett effektivt arbetssätt och har en aktiv dialog för att hitta nya lösningar och idéer. Man upplever dessutom trygghet och att man blir bemött på ett respektfullt sätt. En tydlig förbättring menar man finns i att man blivit bättre på att nyttja sina resurser. En tydlig förbättring redovisas i att medarbetarna uppskattar sina chefer som man upplever som drivande och rättvisa.

När det gäller ekonomin så är kultur- och fritidsförvaltningen en relativt liten verksamhet med en budget på knappt 32 miljoner kronor. Den totala kostnaden för kultur- och fritidsverksamheten hamnar på 2 126 kronor/invånare. Överskottet för verksamhetsåret 2021 hamnade till slut på drygt 300 000 kronor. Nämnden pekar då på att man gjort några särskilda satsningar under året och nämner:

– Ökade föreningsbidrag 

– Biblioteksflytt i Vaggeryd

– Sommarsimskola genomförd med 120 barn

– Sommarkul med över 3 000 deltagare

– Ökat antal elever i kulturskolan

– Utveckling av badplatserna i Åker och Rolstorp

– Kultursamverkansavtal GGVV

– Sammanlagt 35 feriepraktikanter bereddes arbete inom förvaltningens verksamheter

Taggar

Dela


1 reaktion på Bra resultat för kultur- och fritidsnämnden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *