Nyheter

Branden i Hagshult: Kan vara anlagd

Nyheter I september förra året brann oförklarligt klockstapeln i Hagshult och en kilometer bort brinner det i en återvinningsanläggning och det kan handla om mordbrand. En teori som stärker teorin om den pågående branden är att den ser ut att ha startat på minst två ställen.

  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

  [8/16]

  [9/16]

  [10/16]

  [11/16]

Johan Nilsson  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

Det var vid 21-tiden i går kväll som larmet kom om en brand vid den tidigare minkfarmen ett par kilometer öster om Hagshults kyrka. Under natten har personal från räddningstjänsterna i Skillingaryd, Vaggeryd, Värnamo, Gnosjö, Norrahammar, Jönköping, Sävsjö med flera varit på plats.
Johan Nilsson från räddningstjänsten i Gnosjö berättar att detta är ungefär som branden vid återvinningsanläggningen i Vaggeryd för några år sedan. Han var själv i arbete även då:
– Fast i mycket mindre skala här i Hagshult, säger han.

Arbetet med att släcka och förhindra spridning är helt annorlunda. Här flyttar man mycket av det som ligger intill branden till annan plats på området för att minska risken för spridning.

Vid vårt besök efter klockan 06.30 på morgonen var ett 20-tal från räddningstjänsterna i arbete plus att inhyrd personal hjälpte till med transporterna inom området.
Johan Nilsson noterar att man har branden under kontroll och målet är att vara helt klar med eftersläckning i kväll.

Texten uppdaterad kl 08.25:

Polisen har spärrat av området för en kommande brottsplatsundersökning då misstanke uppstått om att branden var anlagd.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen större delen även av torsdagen.

Texten uppdaterad kl 09.16:

Innan 9-tiden slutade räddningstjänsten se någon rökutveckling på platsen. Just nu håller de på och ser om de behöver behålla eller dra ner på bemanningen på platsen.

– Vi avvaktar med brottsplatsundersökningen eftersom det i nuläget inte går att göra den, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Tidigare information nedan

SOS larmade klockan 21.09 om att det brinner på flera ställen med öppna lågor på den tidigare minkfarmen som är en återvinningscentral öster om Hagshults kyrka. Gunnar Hansson vid SOS berättar att ett 20-tal brandmän från fem olika stationer är på plats för att bekämpa branden som vid 05.25 torsdag ännu inte är under kontroll. Just nu jobbar man med att begränsa området så att elden inte fortsätter utanför detsamma. Lågorna uppges var 6–7 meter höga. Texten uppdateras om vi får veta mer.

Taggar

1 reaktion på Branden i Hagshult: Kan vara anlagd

En fråga:
Är detta en kommunal återvinningscentral likvärdig i Vaggeryd med personal och sortering?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *