Nyheter

Drygt en utryckning om dagen under 2020

Nyheter Räddningstjänsten har tagit fram statistik över insatser som gjorts under 2020 och jämfört med 2019 och det ser liknande ut med några undantag.

När det gäller antal larm till räddningstjänsten under året så är antalet larm per månad  i snitt 25–30 och relativt jämt fördelat under året. Det som sticker ut är att antalet larm i augusti och september ligger klart över genomsnittet. Skillnaden är att i augusti är antalet larm drygt 20 procent fler 2020 än året innan. Ser man till september är förhållandet det omvända med omkring 20 procent fler larm 2019 än 2020.

Trafikolyckorna har minskat, från en bit över 60 olyckor 2019 till drygt 40 olyckor förra året. För övriga händelser följer kurvorna varandra väl för de bägge åren.

Den största andelen larm är automatlarm, ej brand som står för en tredjedel av alla inkomna larm.

Bränder står för knappt vart femte larm knappt följt av trafikolyckor. Statistiken visar också att räddningstjänsten har ett stort ansvarsområde med sjukvårdslarm och räddningsinsatser av annat slag.

Dessutom förekommer det en del gällande utsläpp av farligt ämne, något som kräver snabba insatser för att undvika svåra konsekvenser.

När det gäller antalet larm per station så är antalet i Vaggeryd i stort sett oförändrat med drygt 200 larm bägge åren. I Skillingaryd har det dock varit en rejäl minskning, från 190 larm 2019 till 165 larm under förra året.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *