Nyheter

Brandmännen ser till att mässbesökarna mår väl

Nyheter Under Elmia Woods mässdagar är det räddningstjänsten i Vaggeryds kommun som ser till att besökarna mår väl och att säkerheten är säkerställd.

Under Elmia Woods mässdagar är det räddningstjänsten i Vaggeryds kommun som ser till att besökarna mår väl och att säkerheten är säkerställd.  [1/3]

– Det är fantastiskt att det byggs ett stort mässområde mitt ute i skogen och vi började förra veckan att förbereda här ute på plats. Det är en riktigt rolig vecka, konstaterar Mats Carlsson.   [2/3]

En av räddningstjänstens uppgifter under evenemanget är att ombesörja med dricksvatten.  [3/3]

Det som kan skilja andra mässdagar än tidigare är att det inte är så hög brandrisk i år, vilket gör att styrkeledare Mats Carlsson från Skillingaryd är något lugnare under den första av tre mässdagar utanför Bratteborg. 

– Vi är fyra stycken här från räddningstjänsten hela tiden samt två ambulanssjukvårdare. Vi har fyrhjulingar med släp som vi använder oss för att på ett smidigt sätt ta oss runt här på stigarna i skogen. Med oss har vi diverse släckredskap och en hjärtstartare, börjar Mats Carlsson berätta när vi träffas i ledningsfordonet. 

– Det är fantastiskt att det byggs ett stort mässområde mitt ute i skogen och vi började förra veckan att förbereda här ute på plats. Det är en riktigt rolig vecka, konstaterar Mats Carlsson. 

– Vi ombesörjer dricksvatten, vi ser till att det finns brandberedskap på stationerna samt hjälper till om det händer någon olycka av något slag, avrundar Mats Carlsson. 

Text: Sara Mejving
Bilder: David Alin

Taggar

Dela


1 reaktion på Brandmännen ser till att mässbesökarna mår väl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *