Nyheter

Brandvatten behövs till nytt område

Nyheter Om det skulle börja brinna vid nya området norr om travbanan i Vaggeryd behövs brandvatten och det är inte klart än. Räddningstjänsten gör plan B innan kommunen har bestämt sig för släckningsalternativ.

Arkivfoto från sommaren innan byggnationen började norr om travbanan

Med anledning av den nya detaljplanering och ytterligare planerad exploatering på området norr om travbanan ställs det krav på kommunen att redovisa hur området klarar brandvattenförsörjningen. Nu har tekniska förvaltningen och räddningstjänsten gjort utredningar för olika lösningar av brandvattenförsörjningen till området.

– Det gäller att göra det här på ett klokt sätt inför framtiden. Vi är eniga i kommunstyrelsens arbetsutskott om hur vi ser på det prismässigt. Vi vill binda ihop brandförsörjningen med samhället och man kopplar på brandposter. Vi vill se en långsiktig helhetslösning. Innan den är klar får räddningstjänsten ta fram en plan B, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi vill få en tydlig feedback och att vi tänker långsiktig och så kommer det också att bli. Det här området blir komplex med industribyggnader. Det handlar också om att uppfylla lagkraven. En kortsiktig lösning kan bli dyr säger Kenth Williamsson (S).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *