Nyheter

Bränsletörstiga bilar i Vaggeryds kommun

Bränsletörstiga bilar i Vaggeryds kommun

Nyheter Vaggeryd hamnar på 87:e plats i rankingen Årets bilkommun 2016.mil

Bäst i landet är Munkedal i Bohuslän följd av Sundbyberg och Karlsborg.
Rankingen gjord av bensinbolaget Circle K, baseras på bilisternas klimatpåverkan. Vaggeryd har gjort en rejäl framryckning jämfört med föregående års ranking som slutade med Vaggeryd på 208:e plats.

I Årets bilkommun 2016 rankas landets kommuner utifrån andel miljöbilar, bilarnas förbrukning av bensin och diesel, deras klimatpåverkan och hur långt de körs. Vid utgången av 2015 fanns det 0,55 bilar per invånare i Vaggeryd men tyvärr är bilarna bränsletörstiga.

Bilisterna i Vaggeryd minskade annars sin bilkörning med 0,8 procent under 2015, den samlade körsträckan per bil minskade med elva mil men när det gäller förbrukning av bensin och diesel hamnade Vaggeryds kommun på 226:e plats av landets 290 kommuner. Jämfört med Munkedals bilister som förbrukade 792 liter krävde bilarna i Vaggeryds kommun i snitt 961 liter vilket är 100 mil mer än riksgenomsnittet.
När det gäller miljöbilarna rankas Vaggeryd på 96:e plats men endast 13 procent av de nyregistrerade bilarna i kommunen mellan januari och september var miljöbilar, mot 16 procent  i genomsnitt för riket.  I Dorotea var andelen sålda miljöbilar allra högst, 42,9 procent.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *