Nyheter

Brasskonsert lockade i Svenarum

Nyheter Med brassband menas en orkester som uteslutande består av mässingsinstrument.

Ulrik Lundkvist presenterade programmet  [1/5]

Erik Dreier  [2/5]

En sångtrio medverkade  [3/5]

Brassbandet tackade för applåderna  [4/5]

Bors Brassband  [5/5]

I vår kommun konserterar ibland Frälsningsarméns brassband i Skillingaryd och Vaggeryd Brass. Dessutom finns Svenarums musikkår, som dock inte är ett brassband. Att Bors Brassband med rötter i Bors missionskyrka på söndagskvällen gästade Svenarums kyrka beror på att en ny medlem i Svenarums musikkår är kommen just från Bor.

Ingen som älskar brassmusik kunde bli besviken på söndagskvällens konsert. Bors Brassband visade sig vara en mycket välklingande orkester med det rätta soundet för en brassorkester. En hel sektion av kornetter i stället för trumpeter ger ju en mjuk klang och när därtill samspelet sitter som det ska kan det inte bli annat än bra.

Vid den årliga brassbandsfestivalen i Värnamo har Bors musikanter fått flera utmärkelser. Bor har blivit känt för att fostra duktiga musiker. Starten skedde år 2000 och sedan dess har man fått fram tre olika brassband på olika nivåer med totalt 60 blåsare, lika många flickor som pojkar. När tiden och åldern är inne avancerar man så småningom till det band publiken i Svenarum fick lyssna till. För att hålla ett sådant intresse vid liv krävs naturligtvis en eldsjäl. I Bor heter han Ulrik Lundkvist och det var han som dirigerade och presenterade kvällens program på ett trevligt sätt.

Den 30 man starka orkestern inledde med ett musikstycke från musikalen Cats. Programmet innehöll bland annat filmmusik från Disneyfilmer och marscher komponerade av David Glänneskog. 2015 var Bors Brassband på turné i Yorkshire i England och de bjöd också på en marsch komponerad just där. I det fint sammansatta programmet var det också musik av Beatles, John Miles och Barry Manilow.

En sångtrio från bandet bjöd på fin sång.

Erik Dreier höll en kvällsandakt och det var insamling till Maträtten, Svenska Kyrkans fasteinsamling 2017. De drygt 100 besökarna i kyrkan kunde nöjda gå hem efter att det unga brassbandet bjudit på ett extranummer.

Lars-Evert Eskilsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *