Nyheter

Bratteborgs ryttarsällskap kommer att få stöd

Nyheter Ryttarsällskapet har skickat in en ansökan om stöd med anledning av sommarens värme och torka

Arkivbild

Med tanke på den gångna sommaren har priset på foder stigit dramatiskt, vilket har föranlett Bratteborgs ryttarsällskap att ansöka om ett särskilt bidrag för att klara situationen med de höjda foderpriserna. Kommunstyrelsen skickade ansökan vidare till Kultur- och fritidsnämnden som hanterar föreningsstöd.

Nämnden diskuterade ärendet på sitt sammanträde i veckan och beslutade att ett särskilt föreningsbidrag på upp till 150000 kronor kan betalas ut. Innan stödet betalas ut ska kommunen höra med övriga kommuner i länet hur de har hanterat liknande ärenden. De ska också undersöka om det finns andra organisationsstöd som kan komma ryttarsällskapet till del.

Men oavsett vilket ska Bratterborgs Ryttarsällskap få stöd eftersom Kultur- och fritidsnämnden är måna om föreningslivet och en förening som bidrar till en levande landsbygd och dessutom har en majoritet av tjejer i sin verksamhet.

Pengarna vill Kultur- och fritidsnämnden hämta ur sin resultatregleringsfond. En ansökan om att få lyfta pengarna ur fonden ska lämnas till kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bratteborgs ryttarsällskap kommer att få stöd

Extra stöd till föreningar är säkert befogat i ett svårt läge. Vore intressant att få veta hur många hästar som direkt ägs av Bratteborgs Ryttarsällskap?

De äger 12 och hyr in 3. Finns ytterligare hästar som är privatägda och de står för eget foder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *