Nyheter

Brist på lägenheter i södra kommundelen

Nyheter Angenäma problem blir det när länets mest växande kommun tillkännagavs av Scb under gårdagen. Trycket ökar hos kommunens politiker och kommunala bolaget. I dag finns en ledig lägenhet i Skillingaryd.

I april 2019 var vi på besök i de senast byggda lägenheterna i kommunal regi, i Skillingaryd.

I går berättade vi om att Vaggeryds kommun ökar mest i hela länet – vid årsskiftet var vi 14 532 invånare.

Men med glädjen kommer också utmaningar och bland annat bristen på bostäder i första hand, därefter barnens plats i förskola och skola…

– Det förpliktigar också att vi hänger med i alla delar. Det är jättekul att vi ökar mest i länet och det ger en positiv bild av vår kommun, säger Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Vid sin sida som heltidspolitiker har Gert sitt socialdemokratiska oppositionsråd Kenth Williamsson.

– Vi har lyft frågan nyligen när det gäller att ta fram nya områden för vårt kommunala bostadsbolag. De har för avsikt att bygga på slänten vid gamla kvarnen, som också heter Smultronet. Det finns också möjligheter att ta fram byggbara tomter vid Trolleberget. Sedan har vi ett privat initiativ för att få en plan i sydvästra delen av Skillingaryd, samt en äldre plan vid Fåglabäcksområdet, kommenterar Kenth Williamsson (S).

Gert Jonsson (M) fyller i:

– Vi har en detaljplan som är på gång för att möjliggöra för fler lägenheter centralt. Det är det kommunala bostadsbolaget som begärt denna ändrade detaljplan. Vi kommer inom kort att släppa villatomter, troligtvis på två områden inom kort tid om vi blir överens politiskt sett, vid det spännande projektet vid Stenvadet, där en privat aktör har en fantastisk fin idé med både villor och lägenheter. Vi arbetar också med att förvärva mer strategisk samhällsnära mark i Skillingaryd. Vi har mark i dag, men vi vill samtidigt vara rädda om värdefull odlingsmark som också betyder mycket för hela samhället i stort, avrundar Gert Jonsson (M).

I Skillingaryd har kommunala bostadsbolaget just nu en ledig lägenhet: en etta på 54 kvadratmeter. Dock måste hyresgästen ha fyllt 55 år.

Taggar

4 reaktioner på Brist på lägenheter i södra kommundelen

Tittas det på vilka det är som flyttar till kommunen? Är det barnfamiljer, ensamstående etcetera. Behovet skiftar mycket och nya bostäder anpassas efter det. Jag är själv nyinflyttad och valde Vaggeryd tack vare villan och dess läge.

Istället har kommunen med byggandet av Mejeriet, blockerat bästa tomten för lägenheter till presumtiva äldre villaägare. Gullvivan skulle istället byggts om till särskilt äldreboende.
”Kantan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *