Nyheter

Brist på socialsekreterare

Nyheter Vaggeryds kommun har anmält sig själva till Lex Sarah för verksamhetsöversyn inom barn och unga samt missbruksenheten

En Lex Sarah anmälan görs till Inspektionen för vård och omsorg då det föreligger missförhållande eller en påtaglig risk för allvarliga missförhållanden. På individ och familjeomsorgen har en chefskonsult uppdrag som myndighetschef och har uppmärksammat efter en kort tid brister gällande följsamhet mot lag på arbetsplatsen. En rapport om Lex Sarah har därför upprättats i mitten av februari.

Chefskonsulten uppmärksammar efter en kort tid på arbetsplatsen i Vaggeryds kommun att en mängd brister gällande avsaknad av uppföljningar, utredningar, barnsekreterare, vårdplaner och dokumentation.

Socialnämnden startar en intern utredning för att säkerhetställa processerna och åtgärda bristerna.

– Vi utreder nu att vi gör rätt saker och att vi är på rätt plats, säkra upp processerna helt enkelt, säger Lotta Damberg som är socialchef på Vaggeryds kommun.

Som så många andra kommuner i Sverige har även Vaggeryd svårt att hitta socialsekreterare. Socialkontoret har bara fem handläggare idag och det behövs många fler.

– Ja, bristen är stor. Vi omfördelar arbetsuppgifterna, så att administratörerna avlastar handläggarna med andra uppgifter som inte är myndighetsutövning, inflikar Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i socialnämnden.

Sara Mejving

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *