Nyheter

Bruno lämnar stiftsfullmäktige

Bruno lämnar stiftsfullmäktige

Nyheter Bruno Edgarsson (C) har lämnat sin post som ordförande i stiftsfullmäktige i Växjö stift och därmed ska en ny ordförande väljas.

Igår meddelades att Centerpartiets stiftsfullmäktigegrupp och Bruno Edgarsson är överens om att han avsäger sig sitt uppdrag som ordförande i stiftsfullmäktige, efter förra veckans uttalande om homosexualitet och Svenska kyrkans medverkan på Pride.

När stiftsfullmäktige i Växjö stift idag samlades till sammanträde stod det klart att ny ordförande kommer att väljas vid nästa sammanträde.

Det är nu upp till presidiet att avgöra om ledamöterna ska kallas till ett extra fullmäktigesammanträde med anledning av detta, eller om frågan får bero till nästa ordinarie sammanträde, den 25 november. Fram till dess att en ny ordförande har valts träder stiftsfullmäktiges förste vice ordförande, Elsa Jönsson (S) in som ordförande.

Om stiftsfullmäktige
Stiftsfullmäktige är stiftets högsta beslutande organ som beslutar i större ärenden såsom mål och riktlinjer för verksamhet, budget, kyrkoavgift och andra ekonomiska frågor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *