Nyheter

”Budgeten är ingen gissningstävling”

Nyheter Som Skillingaryd.nu tidigare berättat under dagen så har information om preliminära siffror om välfärdsmiljonerna nu presenterats. Men i morse var två av våra politiker inte överens om detta ämne ska finnas med i budgeten

Kent Williamsson (S) presenterade i korta drag sitt partis planerade budget. I den politiska satsningen ser man ett statsbidrag på fem miljoner inlagt vilket gör Gert Jonsson (M) något frustrerad under torsdagens morgontimmar.

– Som enda kommun lägger (S) in en prognos om att vi kommer att få statsbidrag på 5 miljoner. Det ska man inte lägga in i budgeten. Kommer inte pengarna in så ligger vi inte längre i balans. Vi tycker det är oerhört märkligt och taget helt ur luften, menar Gert Jonsson (M).

– Gert får det att låta som vi gjort en gissningstävling, men en budget är en kvalificerad beräkning om vilka intäkter och utgifter som finns i budgeten. Fem miljoner i stadsbidrag är i underkant. Vi kan bara konstatera att se vem som har rätt och vad vi får i statsbidrag. Det är därför vi har med det i vår budget, det har kommit en ny uppdatering av välfärdsmiljonerna från finansdepartementet. Vi tycker att nämnderna ska få reda på sina resurser i god tid så de kan planera, menar Kenth (S).

– Bekymret är nu att om man planerar för att få statsbidrag och sen kommer det inget. Hur hanterar vi det då? Det tycker jag inte är en god ekonomisk hushållning av kommunens pengar. Märkligt att (S) i Vaggeryd har ett eget prognosmakeri med Stefan Löfven. Kommer det statliga pengar, så hanterar vi det då. Vi ska inte sitta i höst med skägget i brevlådan. Vi i femklövern vill inte bedriva någon lotteriverksamhet utan vi vill hålla oss till verkligheten, kontrar Gert (M).

– Tycker att Gert är nonchalant. För det första får vi se när regeringen lagt sin budget vem som har rätt eller fel och hur mycket pengar vi ska få. Man jobbar med prognoser och vi är inte slarvigt ekonomiska. Vi har hållt oss på våra 2% under hela mandatperioden, det har inte ni. Vi har alltid lagt 2% i överskott på budgeten, svarar Kenth (S).

Gert Jonsson (M) var inte överens med...

...Kenth Williamsson (S) idag på morgonen angående (S) budgeten

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *