Nyheter

Bullerbyns förskola fylld till max

Nyheter 100 förskolebarn får plats i förskolan Bullerbyn i Skillingaryd, där nu närmare hälften av Skillingarydsbarnen finns.

I dag går 100 barn på förskolan Bullerbyn. Arkivbild från invigningen en varm sommardag för tre år sedan.

210 förskolebarn finns i kommunal förskola i Skillingaryd, 341 förskolebarn i kommunal förskola i Vaggeryd. I Hok och Svenarum är det 67 barn, Bondstorp 24, Byarum 50, Åker nio barn och i Klevshult 14. Totalt 715 barn i kommunal förskola och det finns god beredskap även om man ligger högt vid vissa förskolor i nuläget. 

Elev- och barnomsorgsrapporten är en stående punkt när politikerna i barn- och utbildningsnämnden sammanträder. Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, summerar: 

– Vi ser på köerna att det lättat lite då vi har öppnat upp några avdelningar. Just nu renoveras två avdelningar på Fågelfors förskola och Bullerbyn ligger väldigt högt på grund av detta. Vi känner ändå att vi har god beredskap på lediga platser. I Byarum har vi begärt fler lokaler sedan tidigare, när dessa kommer på plats vet vi inte, menar Jenny Larsen, (KD). 

I prognosen framöver, när vårterminen startar, ser det ut att finnas 21 lediga platser i Vaggeryds förskolor, tolv i Skillingaryds förskolor samt nio i Hok/Svenarum, åtta i Åker och en plats kvar i Klevshult. Det finns inga direkta platser lediga när nyåret kommer i Bondstorp, Byarum, Växthuset, Slätten, Bullerbyn och Tallbacken. 

I oktober månad var det 15,4 barn per avdelning i snitt på kommunal förskola, en högre siffra än augusti och september men lägre än vårens snittsiffra som låg på 16 barn per avdelning. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *