Nyheter

BUN gör minus

Nyheter Den sista november var det röda siffror hos barn- och utbildningsnämnden vilket presenterades under decembermötet.

Arkivfoto

– Vi kommer att ligga på minus när det gäller verksamhetskostnader vilket är bland annat inköp av datorer och material samt högre kostnader för skolskjutsar under året. I november månad gör vi ett minus på 681 000 kronor och totala avvikelsen för hela året var den sista november på 3,8 miljoner kronor. Vi saknar pengar från migrationsverket, de var sena med handläggningen och återkommer med att vi har ansökt om pengar för sent. Vi är inte den enda kommunen i länet som drabbats av detta och det handlar om över två miljoner kronor som ligger kvar från 2018, berättar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Den totala budgeten för nämnden under januari till november 2019 var 354 miljoner och man har nu tvingats att använda 358 miljoner. De stora minusposterna är övriga verksamhetskostnader som ligger på totalt minus 3,5 miljoner vid novembers slut.

– Varje barn som inte går i vår kommunala grundskola eller gymnasium kostar mellan 80 000 – 100 000 kronor, hade vi haft barn i våra egna verksamheter kunde man lösa frågan, men när de går någon annanstans skickar vi över pengar till den skolan de går i, avslutar Jenny Larsen (KD).

Under november månad var det plussiffror på administration, särskolan, vuxenutbildning och gymnasieskolan och minus på grundskolan, skolskjutsar, kost, förskola, förskoleklass och fritidshem.

Taggar

Dela


3 reaktioner på BUN gör minus

Om du ser det så Jenny L så kanske det är dags att både se varför våra ungdomar söker sig från Fenix och då i stället börjar jobba på att få dem att stanna i kommunen i stället för att skuldbelägga dem. Jag själv som mamma skulle aldrig hålla kvar mina barn i kommunen om utbudet de önskar inte finns…

Berätta varför ni ansökte försent hos Migrationsverket. Angående kostnad för de elever som inte går i kommunens skolor: Är de som går i kommunens skolor gratis?

Jenny Larsen!!! Hur lågt att skylla på de ungdomar som går på linjer som inte finns på Fenix, eller som tycker att undervisningen inte är tillräckligt bra där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *