Nyheter

BUN-ordförande om vitet

Nyheter Miljö- och byggnämnden har lämnat ett vite till barn- och utbildningsnämnden angående ventilationen i kommunens förskolor. Jenny Larsen (KD) kommenterar sin nämnds överklagan till Länsstyrelsen.

Jenny Larsen (KD) om det överklagade vitet.

– Miljö- och byggnämnden anser att till- och frånluftsflöden på förskolorna ska mätas i samtliga utrymmen som barnen vistas i stadigvarande. Vi, barn- och utbildningsnämnden, har lämnat in godkända flödesmätningar med så kallat OVK-intyg där man utifrån ventilationens uppmätta flöden kan räkna fram en maxkapacitet för antalet personer som kan vistas i rummen. Detta förfarande har accepterats av arbetsmiljöverket, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi anser det omotiverat att luftflöden ska mätas ännu en gång nu när det finns ett OVK-intyg på att ventilationsanläggningen fungerar, avslutar Jenny Larsen (KD) och förklarar att de båda nämnderna nu arbetar vidare tillsammans för att hitta en lösning för hur mätningarna  av ventilationsanläggningarna ska göras.

Artikeln om vitet som nu är överklagat till Länsstyrelsen finns här att läsa.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *