Nyheter

BUN:s vaktmästare – ett samarbete över kommunorterna

Nyheter Fem vaktmästare jobbar tillsammans med alla skolor och förskolor i kommunen och har hand om bland annat inventarier och pedagogiska miljöer.

Johnny Johansson som arbetar som lokalstrateg berättar om att bakgrunden är att kommunen tidigare hade vaktmästare som var stationerade på de olika enheterna, men att man sedan slog ihop detta till en enhet. Nu jobbar man mer tillsammans och kompletterar varandra med sina samlade kunskaper.

– Det har fungerat väldigt bra och vi har jobbat på det här sättet i ungefär ett och ett halvt år, berättar Johnny Johansson. Det handlar mycket om samarbete där man plockar ner något som inte behövs på en förskola, då har nån annan vaktmästare koll på att det behöver de på en annan så kan man återanvända sakerna på ett bra sätt.

Johnny berättar att deras arbetsplatsträffar blir mer planerings- och arbetsträffar, att de jobbar praktiskt och lär av varandra.

– Vanligtvis när man har arbetsplatsträffar brukar man mest sitta och diskutera men vi har använt dessa träffar till arbetsmöten där vi arbetar tillsammans och vi har en liten verkstad som vi kan använda. Så i stället för att bara sitta och prata har vi kunnat jobba tillsammans och lyfta upp det som fungerar och inte. Då kom idén fram att själva kunna bygga utrustningar för vattenlek och lekhus till olika verksamheter. Så till nästa träff hade vi beställt hem material för att bygga dessa och kostnaden blev betydligt lägre än om vi beställt dessa färdiga, berättar Johnny

– Det här lekhuset som vi har byggt och som nu har kommit på plats på gården hos Fågelfors förskola har totalt kostat 10 000 kronor. Skulle vi ha köpt ett liknande färdigt skulle det ha kostat det dubbla, så vi halverar ju kostnaden. Och det tack vare att vi har så duktiga och driftiga vaktmästare, så de vill vi ju lyfta fram.

– Lekställningar för vattenlek har vi byggt 20 stycken, så det ska vi köra ute en till varje förskola i kommunen.

– Vi är mer en grupp nu än tidigare, då var vi mer uppdelade mellan orterna. Nu samarbetar vi och i bland är vi i Svenarum, ibland i Bondstorp och det fungerar väldigt bra, berättar Mikael Ljungqvist som är en av vaktmästarna.

– Jag som är nyast här och började för ungefär två år sedan är väldigt imponerad av hur duktiga de är på att få i hop allting som behöver planeras, det är liksom klart i huvudet på en gång. Det går så snabbt allting, berättar Therese Lengel, vaktmästare.

– När jag började hade jag bara Fenix, de här andra hade jag ingen koll på. Så det har blivit så mycket enklare sedan vi gick ihop allihopa. Det är bara att ringa ett samtal om man behöver hjälp med något och man kan bolla med varandra, säger Henrik Ankarstrand, vaktmästare. Sedan har vi väldigt kul också!

BUNs fem vaktmästare. Therese Lengel, Pierre Karlsson, Anders Lindström, Henrik Ankarstrand och Mikael Ljungqvist.

Lekhuset som vaktmästarna byggt och är placerat hos Fågelfors förskola  [1/3]

Vattenlek på gång  [2/3]

Alla förskolor i kommunen kommer att få en egen vattenleksställning  [3/3]

Taggar

Dela


2 reaktioner på BUN:s vaktmästare – ett samarbete över kommunorterna

Eftersom jag har jobbat på skolor och fått äran att få hjälp av alla i denna grupp är jag glad att de får uppmärksamhet. Det är aldrig några tråkiga miner från dessa, de ställer alltid upp. Bästa gänget

Vaktmästarna som tillhör barn- och utbildningsnämnden är verkligen superbra. Otroligt duktiga och en fantastisk servicekänsla. En fantastiskt grupp som alltid ställer upp. Hade vi haft fler BUN-vaktmästare i kommunen hade nog lokal- och underhållssituationen sett lite annorlunda ut. Heja er! Ni förtjänar allt beröm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *