Nyheter

Buss anordnas: Fler ska kunna besöka kyrkogården

Nyheter Under våren och sommaren kommer Byarums pastorat arrangera bussresor från Vaggeryd till Byarums kyrkogård.

Arkivbild

För att göra det möjligt för flera att besöka kyrkogården och anhörigas gravar ska det bjudas på buss från Vaggeryd till Byarums kyrka vid åtminstone tre tillfällen med början nästa vecka. Bussen avgår från parkeringen vid ICA och stannar även vid Coop-parkeringen. Väl framme i Byarum har man två timmar innan bussen går tillbaka till Vaggeryd. Förutom att besöka eventuella gravar ges möjlighet att besöka kyrkorummet, möta personalen, ta en fika och umgås med de andra som nyttjat möjligheten.

– Vi ser att de äldre inte besöker kyrkogården lika ofta som förr, säger Lars Andersson som är kyrkogårdsansvarig. Han menar att det är en viktig uppgift för pastoratet att erbjuda ett alternativ när man kanske inte längre har tillgång till bil eller har andra hinder för ett besök på kyrkogården.

De har nu beslutat om att erbjuda detta till pastoratets invånare och det kan bli ett fast i inslag i församlingsarbetet framöver.

– Utöver vad som sagts kan detta också vara ett sätt att bryta den sociala isolering som drabbar många äldre, avslutar kyrkoherde Jörgen Bok.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Buss anordnas: Fler ska kunna besöka kyrkogården

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *