Nyheter

Busshållplatserna ska bli mer trafiksäkra

Nyheter Motion har inlämnats av Kurt Enell och Jenny Larsen (KD) där man vill att kommunen ska trafiksäkra busshållplatserna avseende tillgänglighet och trafiksäkerhet. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott lämnat sin syn på saken.

Motionen som (KD) lämnat in föreslås kommunen att genomföra åtgärder, som förhöjd trottoarkant, och syftet är att förbättra och förenkla för passagerare som har barnvagnar, rullstol eller rullator att kliva på bussen vid hållplatsen.

Motionen har varit hos tekniska utskottet som föreslår att motionen ska bifallas och tillgänglighetsrådet samt ungdomsrådet ser positivt på att hållplatserna blir mer upplysta och tillgängliga.

– Vi yrkar bifall till motionen. Nu ska slutgiltigt svar lämnas av kommunfullmäktige, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

Dela


1 reaktion på Busshållplatserna ska bli mer trafiksäkra

Tanken är god men det är bara det att det inte finns någon möjlighet att ta med vare sig barnvagnar, rullstolar eller rullatorer på länsbussarna, Det är bara på atadsbussarna det går & närmsta går i Värnamo City!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *