Nyheter

Busskaoset: ”Riskerar resenärers och trafikanters säkerhet”

Nyheter Igår kunde ni läsa om felparkerade bilar vid de tillfälliga busshållplatserna på Storgatan i Skillingaryd. Något som leder till att bussar stannar mitt på vägen. Nu uttalar sig kommunens gatu- och parkchef Hans Göransson. – Man riskerar både Länstrafikens resandes och andra trafikanters säkerhet.

Foto: Per Bunnstad

Det är under tiden som ombyggnationen av parkeringsplatserna bakom Skillingehus pågår som det på Storgatan finns två tillfälliga busshållplatser som placerats i redan befintliga parkeringsfickor. Trots att kommunen för några veckor sedan gick ut med informationen så parkeras det ändå fel. Något som leder till att bussarna får stanna mitt i gatan för att släppa av och på passagerare.

Hans Göransson är gatu- och parkchef i kommunen:
– Stannar man på parkeringsplatsen bryter man mot lagen och riskerar både Länstrafikens resandes och andra trafikanters säkerhet, säger han.

Vad gör ni från kommunens sida åt problemet?
– Vägmärket stannadeförbud är uppsatt. Det betyder att det är förbjudet att stanna för alla, förutom Länstrafikens bussar. Parkeringsvakten har extra kontroller på platsen. Stannadeförbud, innebär att det utfärdas parkeringsavgift omedelbart om man felparkerar, berättar Hans Göransson.

Taggar

Dela


1 reaktion på Busskaoset: ”Riskerar resenärers och trafikanters säkerhet”

Parkeringsvakten bör nog kolla vilka som överskrider parkeringstiden på torget och framför Apoteket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *